Dinsdag aanstaande, Koninginnedag, of hoe het dan ook moge heten, loopt Saskia de Wallenloop in Elburg (10k).
 
Saskia,  hier op weg in Zwolle ZuidWat is je doel? Ik zou wel weer eens heel graag rond, of liefst onder de 45 minuten lopen. In ieder geval wil ik graag weten waar ik sta. Over een anderhalve maand loop ik de halve marathon van Zwolle, en dan is het fijn  precies je niveau te kennen om de snelheid  van de intervallen voor de trainingen hierop aan te passen. Voor de wedstrijd ben ik altijd best gespannen. Ik probeer de eerste kilometer van een wedstrijd altijd een beetje vlot weg te gaan, dan zien een iets lager tempo vast te houden en hoplijk de laatste kilometer weer te versnellen. Eva Kouw doet onze halve-marathon-clinic en we gaan samen naar de wedstrijd.
Doe je nog iets speciaals met eten in de voorbereiding naar een wedstrijd? Ik vermijd rauwkost de avond ervoor en doe liever ook niet te veel vezels. Normaal gesproken eet ik heel natuurlijk, maar voor de wedstrijd houden we het toch maar op geraffineerde suikers.
En qua kleding? Gewoon wedstrijdsinglet, maar wel lekkere loopmuziek downloaden en op mijn ipod zetten, ik loop wedstrijden altijd met muziek in mijn oren!
 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.