Zondag werd in Horst (Limburg) het Europese en Nederlands kampioenschap georganiseerd. Gelijkertijd gold deze wedstrijd voor de Nederlandse deelnemers als kwalificatie voor het wereldkampioenschap later dit jaar. Onder de deelnemers ook ons nieuwste lid , Leon van Leusen. De deelnemers legden 3 etappes af te weten, 15km hardlopen, 60km fietsen en tot slot 7,5km lopen.
Na afloopt vertelde Leon:   “Vooral de laatste etappe was de snit eruit . Ik legde de eerste 15km af in 53’52” , na 10km kwam ik door op 35’30” en lag ik op schema voor een tijd onder de 3 uur. Het fietsen ging in iets meer dan 1 uur 34 minuten en de slot etappe was van mijn souplesse weinig meer te merken. De slotetappe legde ik af in 32’10”. Uiteindelijk was het goed voor een 12e plaats op het NK en een tweede plaats in mijn leeftijdscategorie (30-35 jarigen). Volgend jaar neem ik zeker weer deel aan dit kampioenschap en ga ik voor een top 10 klassering.  
 
Spieren voor Spieren City run Hilversum
In Hilversum nam Arne Mulder deel aan een sterk bezette 10km door Hilversum. “Het parcours was minder snel dan vooraf rekening mee werd gehouden. Stukken vals plat werden afgewisseld met de nodige haakse bochten en korte stijle afdalingen.
Uiteindelijk finishte Arne na 31’59” . “Na afloop heerste bij mij tevredenheid. Ik bleef vijftien tellen verwijderd van mijn beste tijd. Jammer dat ik mijn pr niet heb aangescherpt. Gezien het parcours ben ik toch wel tevreden ook vanwege de eindtijden van andere Nederlandse deelnemers die vlak voor me of na mij finishten. De meesten liepen een minuut langzamer dan hun beste tijd. “
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.