De marathon van Enschede kende een fraaie 45e editie, niet te veel wind, bij de start 11 graden en tijdens de finish zorgde felle zon voor bijna 20 graden. Drie clubgenoten waren naar de oostgrens afgereisd. Borre de Gier had zijn voorjaarsmarathon naar Enschede verplaatst om de gedroomde drie uursgrens aan te vallen. Falco Olivier had als plan Borre te hazen naar een goede doorkomst halfweg en dan te versnellen. Hans Lindeboom had de 5,3k op zijn programma gezet.
 
Falco Olivier en Borre de Gier  in de finishtentBorre  -  masters clubrecord in 2:58:41
"De eerste 10k waren misschien net te langzaam. we kwamen in ruim 42 minuten door in een groep met oa Jan Verwoert. (3:00:20, red.), Daarna het tempo iets opgeschroefd naar een doorkomst halfweg in 1:28:10. Ik voelde al vrij snel een spier in mijn bovenbeen, maar echt kramp is het gelukkig niet geworden. Het parcours kent best wat hoogteverschil en bij Lonneker ga je dat de tweede keer best merken. Op het laatst toch nog flink wat mensen in kunnen halen. Heb goed mijn loopstijl kunnen bewaken. 2:58, man, ik ben echt als een kind zo blij met deze tijd."
 
Falco: marathondebuut in 2:46:47
Vooraf was het plan van Falco Olivier om Borre te hazen naar een doorkomst in 1:28 en dan te versnellen om  de tweede helft in zijn eigen tempo te lopen. Met een sterke 2e halve (1:18:47) kwam Falco in zijn eerste marathon tot een prachtige tijd. "Poeh, heel makkelijk was het toch echt niet, de tweede helft, toen het tempo 30seconden per kilometer omhoog ging voelde ik in eens heuvels en wind die ik het eerste rondje niet had opgemerkt", aldus een blije Falco.
 
Finish Hans Lindeboom Hans wint de 5.3k wedstrijd
Hans Lindeboom had ook een prima dag. Op de 1/8 marathon was hij ruim de snelste in in 17:37, overeenkomend met circa 16:40 op de 5k. Veel dank aan Marc Blommers voor de foto's.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.