Zaterdagochtend klokslag 11:00 uur vertrokken vijf honderd lopers voor de marathon van Zeeuws Vlaanderen. Met de start in Terneuzen en finish in Hulst voerde het parcours al slingerend over asfaltwegen, schelpenpaden, maar ook na 32km wachtte de lopers een 4km lang bos- en  zandpad. Bijna aangekomen in Hulst na ongeveer 39km was er  voor alle deelnemers nog een ultieme uitdaging, een 3km lange grasdijk over de wallen van Hulst.
 
Henk ontvangt de bloemen van de burgemeester van HulstBB-loper Henk Smalbrugge startte gecontroleerd  en vertrok op een schema van 3:40 minuut per kilometer, wat ongeveer uitkomt op 2:35. De noord-oosten wind en het deels onverharde parcours maakte het ondanks de aangename temperatuur een lastige marathon. Henk finishte op een tweede plaats na 2 uur 39 minuten en 1 seconde. Hiermee verbeterde hij zijn eigen beste tijd van 2012 ( Utrecht 2012:  2'47'30") met maar liefst acht en halve minuut. Het clubrecord dat op naam stond van Jeroen Bonhof scherpte Henk ook aan met 6'30" .
 
Henk: "Ik ben superblij met hoe het ging. Ik ging in mijn eigen tempo weg en kwam na 5 kilometer in het derde groepje. daar werkte men niet samen en vielen al snel de andere lopers terug. Ik kon het tempo goed vasthouden en na 32-33 kilometer had ik het groepje met de numer 2 en 3 te pakken. Erop en over was het toen, ik wilde niet weer door een groepje worden opgehouden. Bas Schletterer lag toen al duidelijk voor. Eigenlijk had ik het pas vanaf het 39-kilometer punt lastig, maar je weet dat je er dan al bijna bent "
 
Hier een filmpje van Omroep Zeeland met de race van Henk prominent in beeld.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.