Voor alweer de negende keer werd vanavond City Run in Hardenberg georganiseerd. Het parcours is snel en sfeervol en loopt dwars door het mooie centrum van de stad. De deelnemers lopen meerdere rondes. In het parcours zijn ook de twee fraaie Vechtbruggen opgenomen.
 
Karina Willems maakte bij deze ‘thuiswedstrijd’ haar debuut op de 10km wedstrijd. Dit jaar wist zij op andere afstanden al enkele successen te boeken, waaronder een derde plaats vorige week op de5 Engelse mijl in Zwolle Zuid. Vanavond mocht ze zelfs als eerste dame door het lint en zette 40:50 op de klok. Met het eremetaal om haar nek laat ze weten: ‘Dit was echt geweldig om hier als eerste binnen te komen! Hier ben ik echt heel blij mee.’
Bij de mannen kwam Bert de Boer als derde over de streep met een prachtige tijd van 34.58 binnen.
 
Ook Frankwin weet het ene succes aan het andere te rijgen. In 6 maanden tijd is hij al ruim 2.5 minuten sneller geworden! Uiteraard wist hij vanavond weer een PR te noteren. Frankwin kwam binnen in 39:05. Peter nam Frankwin lange tijd mee op weg maar versnelde aan het einde van de wedstrijd en werd  derde in de categorie H40 en klokte 38.56.
 
Mark Hakbijl deed haaswerk voor Karina en kwam 1 seconde later dan haar binnen en zette het horloge stil op 40:51.
Lees morgen meer in ons weekend race report hoe Henk Smalbrugge het aflegt in de marathon van Zeeuws Vlaanderen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.