Met een tijd van 41:03 op de 10k had Tess Boekema een belangrijk aandeel in de winst van de het damesteam van de BB-lopers bij de Ekiden in Zwolle afgelopen zondag.
 
Tess Boekema op weg naar de finishHoe kijk je terug op zondag? Ja het was natuurlijk geweldig leuk, naast het lopen was het supergezellig met alle teams bij de tent en het heerlijke weer met een zonnetje maakte extra feestelijk!
Het leukste was natuurlijk toch dat ik een PR liep. Berthold had gezegd dat ik waarschijnlijk 42 minuten zou lopen en als ik dan met 41 minuten zo'n persoonlijk record loop is dat heel super, ik was verrast dat ik zo'n goeie tijd liep.
Hoe ging je race? Nou, ik heb het ergens netgens echt zwaar gehad, de eerste kilometer ging weer iets te snel, maar ik kon naar wat mensen voor me toe lopen en daarna heb ik acht kilometer een heel constant tempo gelopen. Heb dat ook goed in de gaten gehouden op mijn Garmin. Het ging ook zo voorbij voor mijn gevoel. Veel supporters onderweg en op de dijk maakte het ook mooi. De laaatste kilometer kon ik nog goed versnellen.
Voelde je druk doordat het een estafette was? Je kan niet als enige rustig aan doen natuurlijk, maar verder nee, was erg gezellig hoor! We wilden natuurlijk graag winnen maar we hadden wel gedacht dat het spannender zou zijn, tijdens de race zag ik wel dat we telkens wat minuten voor lagen maar dat het verschil zo groot zou zijn had ik niet gedacht.
Ben je alweer wat hersteld van de race? Gisterochtend weer gelopen. De eerste kilometers waren nog nog wat zwaar maar daarna eigenlijk weer lekker gelopen. Zaterdag wacht de 10 Engelse mijl van Zwolle Zuid !

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.