De zestig van Texel is de bekendste twee-jaarlijkse ultraloop op de Nederlandse hardloopkalander. Bij drie graden en en gelukkig wel een april zonnetje blies een noordoosterwind met kracht 5 de lopers op het strand tegemoet.  Timo Berkenbosch en Peter Lighart vertellen over hun 60 kilometer.
 
Timo: Ik kwam uit op 5:23, super natuurlijk, want voor die tijd ging ik toch weg. Eigenlijk heel lekker gelopen, alleen de laatste 3 kilometer had ik de wind niet mee maar deels tegen. Toch heb ik het nergens echt moeilijk gehad. Mijn langzaamste tempo was 5:50 per kilometer op het mulle Noordzeestrand met tegenwind. De tweede helft over de Waddendijk hadden we de wind weer meer. Met de Berenloop op Terschelling is het een groot feest op het eiland. Dat was dit niet, kennelijk leeft het evenement toch wat minder op Texel. Heb een paar kleine blaren maar verder ben ik nu al weer prima. Ga me nu op wat korter werk richten. De volgende loop waar ik voor ingeschreven ben is de Stationsloop!"
 
Peter  stelde het BB-lopers - clubrecord scherp op 4:53 minuten.
"60 kilometer is wel lang, ik heb al met al een tempo van ongeveer 4:49 gelopen, het doel was onder de 5 uur en ik ben blij en trots dat dat gelukt is. We liepen zo 'n 12k over het soms mulle strand en dan maak je aardig wat meters om een hard stuk te vinden. Maar het was wel ver, waarschijnlijk ligt de marathon mij toch beter, dan kan je lekker hard lopen. Dat tempo ligt mij denk ik toch beter. Mijn voeten zijn wel aan verzorging toe, blaren en een paar nagels eraf".
 
 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.