Timo Berkenbosch gaat lopen: de 60 van Texel (60k).
Doel: graag onder 6 uur
Vorig jaar heb ik voor het eerst aan een ultraloop evenement meegedaan, en dat vond ik toen geweldig, toen was het zaterdag 51k vooral bergop en zondag 27k vooral bergaf. Nu ben ik veel beter voorbereid, heb in de voorbereiding op een wat aangepast schema van Berthold er 800k opzitten, en ik voel me goed, dus ik heb er veel zin.
 
Is 60k niet belachelijk ver? Haha, die vraag moet je aan de 35 lopers stellen die op Texel de120k gaan lopen. Texel is qua ultralopen op dit moment  hét evenement in Nederland. In Noorwegen liep ik even boven 6 uur, ik verwacht nu eigenlijk goeie loopomstandigheden en een tijd onder de 6 uur zit er best in. Als alles meezit kan ik misschien richting 5 uur 30 minuten gaan. En als Peter Ligthart een inzinking onderweg krijgt, ligt er ook een clubrecord te wachten.
Timo Berkenbosch hier in actie op de Salland trail
 
En als het moeilijk wordt onderweg, hoe pak je dat aan? Ach, de laatste 20k wordt het vast op een moment wel zwaar, daar moet je gewoon doorheen bijten. De laatste 3k hebben we wind mee, heb ik iets om op me op te verheugen! Het is een prachtig eiland, zes jaar geleden heb ik het rondje op de fiets gedaan, toen wist ik niet dat ik het ook nog eens zal lopen.
 
Mijn langste loop in de voorbreiding dit jaar was 51 kilometer. Heb ik toen met de Langs de Lijn op mijn oren gelopen. PEC Zwolle speelde toen tegen  Feijenoord en won. Ajax won later ook, Ik ben ook Ajax-fan dus de kilometers vlogen voorbij. Het lopen met een radio was was wel een uitzondering voor mij, doe ik verder nooit, ik ga maandag genieten van het lopen, de lucht en de natuur.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.