Falco Olivier op weg naar de finish in Venlo, hier met oa Erik Slomp in zijn gezelschapFalco Olivier op weg naar de finish in Venlo, hier met oa Erik Slomp in zijn gezelschapWat ik heb geleerd van dit NK? Wat Arne zegt: je moet blijven gaan op een halve marathon. Gaan, gaan, gaan en niet je comfort-zone proberen op te zoeken.
 
Hoe ging je race? Het plan was met groep van de snelste Nederlandse dame, Andrea Deelstra, mee te lopen. In het begin moet ik echt werken om er bij te komen en bij te blijven. Later met de loeiende wind in de rug ben ik met Erik Slomp samen uit dit groepje wegversneld, of liever, wij konden doorlopen waar zij terugvielen. Nog later tegen de wind in kreeg ik toch last van steken, keek om en zag een mooi groepje achter me. Even verslapt om in met dit groepje mee te lopen en ontdekte toen dat er geen groepje was. Leuk was even anders.
 
Dus alleen tegen de wind in, kon het gewenste tempo niet maken maar het lukt me wel om goed door te lopen, uiteindelijk in 1:15 geëindigd, niet het gehoopte PR , maar daar waren de omstandigheden ook niet naar. Heb wel genoten van de enorme publieke belangstelling. Men stond rijen dik, speakers in alle dorpjes, geweldig!  Heb de hele race hard kunnen werken en uitendelijk een mooie prestatie kunnen leveren waar ik erg blij mee ben.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.