Zondag 24 maart  heb ik op  uitnodiging meegedaan aan de Circuitrun in Zandvoort. Een loop van 12 km (zelf 12,2 km gemeten) bestaande uit 1x rondje over circuit, van hieruit richting duinen het strand op. Na 3 km langs het water de boulevard op en achterlangs richting centurm en terug richting race-circuit. Finish voor de hoofdtribune.

Erik op het strand van ZandvoortErik op het strand van ZandvoortLastig parcours
Een lastig parcours, geen meter is vlak, harde koude oosten wind en op het strand hoogwater, dus 1 metertje breedte waar je net geen mul zand hebt. Een aantal leermomenten meegemaakt: Ivm koude niet ingelopen; had ik toch beter kunnen doen, en zoals velen te hard gestart. Hierdoor bijna de volle wedstrijd tegen mijzelf gestreden (waarbij ik mijzelf vaak net de zgn. "eenzame fietser tegen de wind in" van Boudewijn de Groot voelde).
Een zondag om snel te vergeten, 145 km in de auto om er te komen, even lopen (de 12,2 km in 53:03) en daarna weer twee uur in de auto terug naar Zwolle. De gezelligheid voor en na de wedstrijd heeft toch nog de dag de moeite waard gemaakt.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.