Venlo - Vandaag stond in Venlo weer de altijd gezellige Venloop op het programma, dit jaar wederom toneel voor het NK Halve Marathon. Met een temperatuur van net boven de 0 graden maar een erg krachtige noord-oosten wind was het een erg zware editie. Ondanks deze omstandigheden was het publiek in de diverse dorpjes en overal langs het parcours in overvloed aanwezig (sommige plekken zelfs 3-4-5 rijen dik). Een fantastisch loopevenement welke voor Erik Slomp ook nog wederom een PR opleverde met bijna een minuut. Voor de overige lopers was de positionering naar verwachting alleen het algemene idee onder alle deelnemers was dat onder goede omstandigheden je wel minimaal een minuut tot anderhalf of zelfs 2 minuten sneller kan lopen.
 
Arne Mulder, teveel last van steken onderweg
Arne was al een dag vantevoren richting het zuiden gereisd op uitnodiging van de organisatie en had als plan om een vlakke race te lopen. De 1e 10 km zat dit er goed in maar daarna kwamen er flinke stukken met wind tegen en speelde steken hem parten en dwongen hem even te stoppen. Hierna kon hij nooit meer het tempo echt oppakken en liep naar een 1:12:17. De hele ervaring tussen alle topaleten was een mooi leermoment en zullen Arne zeker sterker terug brengen de komende wedstrijden.
 
Falco Olivier en Erik Slomp samen op weg naar een mooie klassering.
Falco & Erik hadden het plan opgevat om na de start de eerste nederlandse dames (Andrea Deelstra en Ruth van der Meijden) op te zoeken. Dit leidde tot een snelle start die Falco iets meer moeite kostte dan Erik maar met goede stukken wind mee waren de doorkomsttijden van 16:56 en 34:23 niet erg raar. Helaas was Ruth vandaag te goed en losten we Andrea met haas Marco Gielen al in de eerste 10 km. In het 2e deel zakte het tempo weg maar bood een achteropkomend groepje uitkomst. Het echte werken was begonnen maar toen de slag leek te vallen kon Falco nog net Erik motiveren om de aansluiting niet te missen toen Erik dreigde af te haken (Achteraf was dit ook zeker geen verkeerde beslissing). De laatste km's kreeg ook Falco last van steken en kon Erik nog goed doortrekken met een mooi eindstuk en kon hij zelfs het groepje weer aanvoeren af en toe. Dit leverde dan ook een pr op van 1:14:56, weer een minuut sneller dan Harderwijk. Falco finishte halve minuut later in 1:15:32.
 
Mark Hakbijl, meer verwacht maar uiteindelijk tevreden.
Ook Mark Hakbijl ging weg op een pr verbetering maar kon het ook niet bolwerken tegen de wind. Na het laatste stukje nog even aan te zetten om niet er uit gelopen te worden door achteropkomende deelnemers wist Mark te finishen 1:18:17. Een minuutje boven zijn pr maar op de terugweg overheerstte wel het gevoel dat het achteraf helemaal geen slechte prestatie was vandaag.
 
Uitslagen
50e Arne Mulder 1:12:13 (36e MSEN, 20e NK MSEN)
60e Erik Slomp 1:14:56 (39e MSEN, 21e NK MSEN)
67e Falco Olivier 1:15:32 (43e MSEN,24e NK MSEN 
96e Mark Hakbijl 1:18:17 (16e M35, 7e NK M35)
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.