Joep EmmenJoep EmmenNovosibirsk, 23 maart. De 32 van Kampen werd de afgelopen jaren onder een plezierig lentezonnetje gelopen. Dit jaar was zelfs de hoofdafstand ingekort  om afgeblazen oren op de dijk te voorkomen. Overigens met succes. Hulde aan de organisatie en de vrijwilligers die desondanks een prachtige dag mogelijk maakten.  De gelopen tijden werden natuurlijk wel beïnvloed door de harde oostenwind.

De naar Kampen afgereisde BB-lopers lieten  mooie prestaties noteren. Lieve Tollet won de 5k bij de dames (19:52) en op de halve marathon finishte Henk Smalbugge , in training voor de marathon van Zeeuws Vlaanderen als eerste (1:17:54).
 
Op de 10k kwamen vijf BB-lopers in actie. Achter winnaar André Plette (Isala '96) finishten Joep Emmen,  Hans Lindeboom en Frank Eggink als tweede, derde en vierde. Joep kwam uit op 36:16, Hans 37:49 en Frank 39:55. Janoah Bovenhuis kwam uit op 40:48.  Daniël Gouw liep een training/haas-loop (50:25).
 
Wintertriathlon Enschede
Hier deed Bert de Boer als loper in zijn Staphorster estafetteteam mee, en had als zodanig een groot aandeel in hun winst op de kwart-wintertriathlon. Bert liep (en won) de 10k in 36:16.
 
Halve Marathon Leek
Marten Bolt is in vorm de laatste tijd. Op zijn schema voor de marathon van Rotterdam stond gister de halve in Leek op het programma.  In een ijzige harde wind en een gevoelstemperatuur van -15gr werd hij derde bij de veteranen 50+ in 1:30:42.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.