Ardennen, Nisramont Team Trail
Zaterdag 16 maart 2013, het waait stevig, een waterige zonnetje probeert z'n best te doen en vanaf de heuvel waarop de tweede Nisramont Team Trail start, kijken we uit over de wit gekleurde bossen en hellingen van de Belgische Ardennen. We, dat zijn de ruim 200 trailrunners die meedoen aan de 14 en 25 KM trailrun. Een hardloop-feestje door geaccidenteerd terrein dwars door dichte bossen, ijskoude beken en besneeuwde landerijen tussen La Roche en Ardenne en Houffalize.
 
Marijn de KeijzerMarijn de KeijzerHet beloofd een bikkeltocht te worden. In teams van twee personen staat iedereen goed gekleed en vol adrenaline aan de start, zo ook de twee teams met ondermeer BB-lopers Arno Boekema en Marijn de Keijzer. 11.00 uur klinkt het startschot, de koplopers snellen weg, de rest van veld wordt in de eerste kilometers uiteen geslagen.
 
Het gaat al gauw stijl omlaag en waar velen al met enig schroom tegen aankeken werd bewaarheid. Een oversteek van een beek. De koplopers hadden geluk maar de beide oevers van de beek werden allengs natter en modderiger van het overspringen naarmate er meer en meer lopers hun best deden met droge voeten over te komen. De toon was gezet. Sneeuw, ijswater, modder en natte voeten, maar na enkele kilometers en een veelvoud aan beklimmingen en afdalingen deerde het ons niet meer zo. Wel de wetenschap dat er nog vele kilometers heuvel op en heuvel af moesten, met natte voeten en een bezweet lichaam.
 
Arno BoekemaArno BoekemaMaar de sfeer onder de deelnemers bleef goed, op gezette tijden waren daar de enthousiaste vrijwilligers die voor drank, maagvulling en support zorgden. Ondanks een parcours door de negorij stonden er her en der plukjes enthousiaste belgen de trailrunners aan te moedigen.
 
Het hielp om door te bijten en mentaal op te laden. Op voor weer een afdaling tussen de bomen door, ogen gespitst voor ondergesneeuwde stronken en wortels. Want aan de omgewoelde plekken in de sneeuw naast het trailspoor te zien waren er bij tijd en wijle wel wat deelnemers die blijkbaar even moesten afkoelen door lang uit te gaan. Gelukkig heb ik Marijn er niet over gehoord en ben ik die glijpartij omlaag al weer vergeten.
 
En toen na 25 kilometer de Arc de Triomph, de finishboog, wat een vreugde. Het maakte dat we allemaal nog even flink aanzetten om toch vooral zo snel mogelijk die verrekte natte schoenen uit te mogen trekken. Finishfoto, niet iedereen is even moeFinishfoto, niet iedereen is even moeMoe, voldaan en met de benen vol zuur genoten we van de smaak van ieders persoonlijke overwinning en van een vette hamburger die de mobiele friterrie ter plaatse verkocht. En de tijden.., die zijn zo goed als de ketting sterk is ..
 
Quote van Marijn;" Volgende keer maar weer mee met het BB-trainingskamp, dat is tenminste relaxed!" ;-)
 
Foto's in ons foto-album.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.