Dit weekend ging de meeste aandacht  naar de Kruidenloop in Wapenveld. Op meerdere fronten waren echer BB-lopers actief. Natuurlijk waren we met een flink contingent op trainingskamp in  Nijverdal, en Arno en Marijn waren naar de Ardennen afgereisd voor de Nisramont team trail. Een verslag hiervan volgt dinsdag. De Ijsclub Stichting het Zwarte Water organiseert jaarlijks de  Lenteloop, waar Bert de Boer als eerste over de meet kwam. de race werd ondanks de naam onder herfstachtige omstandigheden gelopen.
 
Bert: "Bert de Boer in actie op de Hasselter dijkHet bleef tenminste droog. Na zo'n negen minuten buffelen-met-een-slakkengangetje (oftewel: boven op een dijkje een poging tot hardlopen doen pal tegen de wind in) kwam ik bij het keerpunt. Terugweg vloog ik met 18km/h weer richting de zwoegende molen, het start/finish-punt. Eindtijd: 17:20. Podiumplaats: 1e. Prijs: vergankelijke glorie. Hierna 10km uitgelopen. Onvergetelijk wedstrijddetail: een heuse 'ruggenstart': De 10EM-lopers startten tegelijk met de 5km- en 10km-lopers, maar liepen de andere kant op; we stonden dus met de ruggen tegen elkaar."
 
Kroeg tot kroegloop - Ruinen
Hier wist Marten Bolt zijn eerste winst bij de veteranen 50+ van  dit jaar binnen te slepen. Marten, in voorbereiding op de marathon van Rotterdam , won in zijn categorie de 9k in 36:27.
 
Bonifatiusloop  - Dokkum
Hier won Wilmke Boersma de 5,3k bij de dames senioren. Wilmke finishte in 24:13
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.