DENHAAG, De traditionele voorjaarsklassieker de City Pier City loop ging dit jaar voor het eerst weer via de Boulevard van Schevingen. Het voorjaar laat nog even op zich wachten. Het weer was voor vele deelnemers dan ook de grootste tegenstander. Een temperatuur die schommelde rond het vriespunt en een zeer koude noordoosten wind met een krachtje van 4-5 Beaufort waren niet bepaald aangenaam te noemen.
Ondanks de gure omstandigheden waagden zich in totaal zo'n 30000 lopers aan Europa's mooiste hardloopwedstrijd. De lopers konden kiezen uit een 5, 10km of de 21.1km.
 
10 km wedstrijd
BB loopster Lieve Tollet nam deel aan de 10 kilometer en finishte na 39'27 met een derde plaats op het podium. "Een mooie podiumplaats maar snellere tijd zat er vandaag gezien de omstandigheden niet in. Vooraf had ik gehoopt een 38 hoog te lopen, maar gaandeweg de race merkte ik dat het lopen steeds moeilijker ging en ik het steeds kouder kreeg. De laatste kilometers met een ijzige koude noordoosten windtegenwaren erg zwaar.", aldus een tevreden Lieve Tollet direct na afloop.
 
Later vandaag volgt nog een wedstrijd verslag van de halve marathon van Denhaag.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.