Harderwijk- Daags voor de CPC in Den Haag stond weer de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk op het programma. In regenachtige omstandigheden met een fris temperatuurtje van 3-4 graden viel het nog relatief mee tov de verwachtingen van morgen. In deze omstandigheden vielen er podiumplekken te noteren voor Henk Smalbrugge (3e MSEN), Marten Bolt (2e M50) en Hans Lindeboom (2e op de 1/4 marathon) en pr's voor Sjoerd van Westerop, Bert de Boer en Erik Slomp.
 

Halve Marathon, 3e plek voor Henk Smalbrugge

Henk Smalbrugge op het podium als 3eIn voorbereiding op (halve) marathons later in het voorjaar liepen er een flink aantal BB-lopers mee. Beste BB-loper was vandaag Henk Smalbrugge die finishte als 3e in 1:14:32. Hoewel Henk niet 100% tevreden was (helaas moest hijj Gayri Haery (2e), die bekend staat om zijn snelle start, op het eind weer laten gaan) is hij goed op weg naar een mooie marathon straks in Zeeuws Vlaanderen.
Achter Henk liep Erik Slomp als voorbereiding op NK in Venlo de halve marathon met beoogd einddoel van 1:16. Na een behouden start en redelijk vlakke kilometertijden liep Erik solo naar een 4e plek en scherote zijn PR aan met 3,5 minuut in 1:15:52. Erik was zeer tevreden en benieuwd naar wat er in Venlo daadwerkelijk mogelijk is.
 
Ook Bert de Boer verbeterde zijn PR met ongeveer 4 minuten en finishte in 1:18:03, naar was niet helemaal tevreden over hoe het liep tijdens de wedstrijd, echter met zo'n tijd valt er weinig te klagen. Vlak voor Bert liep kersvers lid Martijn Schakelaar zijn 1e wedstrijd als BB Loper. Deze halve marathon was voor hem een ijkpunt voor de komende periode en slechts 2 weken na de loodzware Trail by the Sea (38 km) wist Martijn naar een mooie 1:17:34 te lopen, slechts een halve minuut boven zijn pr.
 
Het 3e PR vandaag kwam vandaag op naam van Sjoerd van Westerop. In voorbereiding op Rotterdam liep hij naar 1:27:28, wat een pr van anderhalve minuut is en tevens al zijn doelstelling voor dit jaar gehaald. Na in Dronten in December al 2 minuten er af gehaald te hebben lukte het dat vandaag nog een keer. Een knappe prestatie en goed op weg naar een mooie tijd in Rotterdam.

Podium voor Marten Bolt (M50) en Hans Lindeboom (1/4 marathon)

Marten Bolt, ook inMarten 2e M50 bij halve marathon voorbereiding op Rotterdam, ging weg op een tijd onder de 1:30 en slaagde hierin met een tijd van 1:29:40 en een 2e plek bij de M50. Hiermee was hij dan ook zeer tevreden en is hij ook goed op weg naar Rotterdam.
 
Op de kwart marathon waren er ook nog een drietal deelnemers met Frank Eggink, Sebastiaan van den Berg en Hans Lindeboom. Hans liep naar een mooie 2e plek in een tijd van 37:00 op deze 10,5 km. Frank en Sebastiaan finishten na respectievelijk 40:25 en 45:14
 
 
 
 

5e Zandstuve Bosloop 2012-2013

Tijdens de 5e zandstuve bosloop in Vroomshoop liepen Karina Willems en Tess Boekema mee. Van de 16 dames liepen Karina en Tess naar een 2e en 4e plek in respectievelijk 20:45 en 21:41 achter winnares Ilse Pullen (20:38).