Onder redelijke weersomstandigheden stond de Zwartewaterloop op het hardloopmenu deze zondag. Na weken opgebouwde wedstrijdadrenaline waren de meeste lopers blij eindelijk weer eens op een sneeuwvrij parcours te kunnen lopen.

De temperatuur was met 6 graden redelijk maar zorgde voor twijfels bij veel lopers. Lange broek en lange mouwen of toch in mouwloos wedstrijdtenue?

Het aantal deelnemers (135) was beperkt maar gezien de weersvoorspellingen toch best redelijk. Waarschijnlijk veroorzaakt door de op zaterdagavond tijdens het journaal aangekondigde regenachtige dag. Zij die zondagochtend buienradar.nl hadden gecheckt wisten beter.

 

Ondanks een stevige wind zou het tijdens de loop droog blijven. En dat was gelukkig ook zo. Niet in het minst voor de vrijwilligers en wedstrijdleiding die elke maand weer een vlekkeloze loop organiseren en deze keer de paraplu niet uit hoefden te klappen.

 

Bij de start werd een moment stilte gehouden omdat Henk van  Giezen vorige week is overleden. Zijn naam is verbonden aan het trimloopcircuit waar de Zwartewaterloop deel van uit maakt.

De ronde van 5 km was pittig omdat de Westerveldse berg moest worden bedwongen.

Op de 5 km stonden een aantal snelle regionale lopers aan de start. Martijn Schakelaar kwam als eerste over de streep in 17.36, gevolgd door Mark Hakbijl in 17.54 en Arne Mulder van PEC in 18.20. Op de 10 km waren de eerste 3 finishers PEC lopers: Roel Jan Heeringa liep 39.03, Borre de Gier 39.50 en Jan Willem Davidse liep 40.01, een mooi PR maar helaas net niet onder de 40 min.Zwartewaterloop 2010

De 15 km was een prooi voor Peter de Boer in 58.55. Er zijn de afgelopen jaren weinig PEC loopjes geweest waar hij niet aan de start stond. Joop Wijnhoud liep 1.03.17 en Bert de Lange 1.07.57.

Bij de dames was Giny Dunnewind de snelste op de 5 km in 20.51, Charlotte Montauban was de eerste finisher op de 10 km in 48.34 en Henriet Koornberg was de enige 15 km loopster en liep een nieuw PR van 1.08.29.

Ik was zeer tevreden met mijn tijd. Na weekje uitwaaien op Texel was ik door het regelmatig uit eten gaan en vaak koffie met gebak een paar kilo aangekomen maar blijkbaar ook goed uitgerust. Ik had continu zicht op de JP lopers Roel Jan en Peter en hoorde vlak voor die rottige bult dat Jan Willem achter me liep. Mijn rush naar boven was hem net te machtig dus liep hij al gauw zo’n 30 meter achter me. Aan het einde van de race kwam hij sterk opzetten maar ik had ook nog een versnelling in petto zodat mijn laatste km ook mijn snelste was. JW was blij met zijn PR maar baalde ook dat hij net niet onder 40 was gedoken. Het is een kwestie van tijd dat hij er onder loopt.

Juda liep de 10 km in 41.37 en was tevreden. De vorm begint langzaam te komen dus nog ff paar kilootjes kwijt en hij duikt weer onder de magische 40. Leroy was van plan een lage 40 te lopen maar had wat last van een onwillige kuit en merkte tijdens het lopen de krachten wegvloeien met een eindtijd van 43.05 als resultaat.

Alle uitslagen