Peter LigthartPeter LigthartGaat Lopen: Trail by the sea (38k)
Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan, ik heb nog nooit zo'n trail gelopen. Ik ga niet specifiek voor een tijd. Voor mij is het ook een voorbereiding op de City-Pier-City halve marathon in Den Haag en vooral de 60k van Texel. Het is een prachtig uitdagend parcours door de natuur over het strand, door duinen, water, steile klimmetjes. Dat duinlandschap is  voor ons in het oosten van het land ook weer eens wat anders.
 
Voor een tijd ga ik niet, wil ontspannen starten in zeg 5:15 de kilometer en de tweede helft ga ik aanzetten. Het bevalt me  het beste om op het eind wat over te hebben, ik wil ook nog ruim kunnen in- en uitlopen.
Ik heb flink wat kilometers gemaakt afgelopen weken, vandaag en morgen doen we rustig aan. Naar de wedstrijd ga ik met (ons nieuwe lid) Martijn Schakelaar. Morgen  samen tien kilometer loslopen op het strand.
 
Wat ga je doen met kleding? Het belooft koud te worden. Ik denk lange tight en boven twee laagjes kleding, met BB-wedstrijdshirt met lange mouwen.  Mogelijk het ook wat sneeuwen, hoop het niet maar dan trek ik wel een jasje aan.
 
Doe je nog iets speciaals met voeding? Voor mij is het belangrijkste de dag tevoren goed te eten.  Gewoon pasta zaterdagavond. Ik wil tijdens deze wedstrijd ook een keer experimenteren met een flesje bouillon à la Jo Schoonbrood.  Heb zondag drie gelletjes bij. Ik verwacht dat het daarmee allemaal goed gaat lukken.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.