Henk Smalbrugge Gaat lopen:  Rusthoeveloop, Putten (20k)
Verwachte eindtijd: 1:13
Ik heb deze wedstrijd uitgekozen omdat het goed in mijn marathontraining past. In april loop ik de Marathon van Zeeuw-Vlaanderen en deze wedstrijd is goede test voor mij. Ik wil beheerst starten en de hele wedstrijd op het beoogde marathontempo lopen. Een strijdplan heb ik verder niet, wel bewust het tempo constant houden. Er gaat nog een stuk door het bos. Ik hoop met alle gesmolten sneeuw dat ik daar toch goed kan doorlopen.
Voor deze wedstrijd heb wel wat gas teruggenomen, met een relatief rustige week met minder kilometers, maar toch nog wel 100 km inclusief deze wedstrijd. Vandaag (vrijdag) ga ik ontspannen ongeveer 10 kilometer lekker loslopen.
Doe je nog iets speciaals met voeding?  Ik moet veel eten, vanavond staat er een stapel pannekoeken op het menu. Ik kreeg van Borre de tip om zout te gebruiken tijdens de echt lange lopen. Vorige week liep ik de marathon-afstand in mijn training. Extra zout beviel me goed. Heb toen de eerste helft in in 1:27 gelopen en de tweede helft in 1:24. Dat geeft vertrouwen voor de komende periode.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.