Het  bestuur van de BB-lopers is erg blij te kunnen meedelen dat we met ingang van januari 2013 zijn gestart met een selectieteam. De atleten in de selectie zijn geselecteerd op basis van verschillende criteria. Belangrijkste criteria zijn het "absolute niveau" en "de wil om er vol voor te willen gaan". De selectie is opgedeeld in een A- en een B- selectie. Met als doel de lopers binnen de selectie verder te stimuleren. Daarnaast schept dit mogelijkheden om met beperkte middelen de selectie zo groot mogelijk te kunnen maken.
 
Kick-off met begeleidingsteam
Onlangs vond de kick-off bijeenkomst plaats. Hierbij was ook het begeleidingsteam aanwezig bestaande uit sportverzorger  Vincent Linkers,  manueel therapeut Dick van Os, sportspycholoog en Rianne van Strien en coach en trainer Berthold Berger. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft voorzitter Borre de Gier de leden geïnformeerd over het starten van een selectieteam. Zoals eerder is aangegeven is de selectiecommissie druk bezig met het vormgeven van een selectieteam van de BB-lopers. De basis van het plan is klaar en ligt bij het bestuur ter revisie. Het verder invullen van de samenwerking met andere partijen en sponsoren kost natuurlijk wat meer tijd en zal de komende maanden plaatsvinden. Op de ALV in april zal het plan met de verdere aanvullingen aan de vereniging worden gepresenteerd.
 
Hoofdsponsor
Voorzitter Borre de Gier: "Een van onze ambities en doelstellingen van onze vereniging is om met een selectieteam voor een aantal hardlopers extra randvoorwaarden te creëren zodat ze hun sportieve ambities kunnen verwezenlijken. De rest van onze leden plukken hier ook de vruchten van, onder andere door het organiseren van een aantal workshops. We hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat slagen.
Als club zijn we een gezonde jonge hardloopvereniging en beschikken we inmiddels over een aantal sponsors. Voor het selectieteam zijn we op zoek naar een hoofdsponsor die zijn naam aan het selectieteam wil verbinden zodat we onze ambities kunnen verwezenlijken. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ."

De selectie bestaat voorlopig uit 8 atleten:
A Selectie:
- Arne Mulder
- Erik Slomp
- Falco Olivier
- Henk Smalbrugge
- Lieve Tollet
B Selectie:
- Mark Hakbijl
- Tess Boekema
- Karina Willems
 
Het bestuur van de BB-lopers {jcomments off}