Deze zaterdag stond in Heerde de Puur! Zwolse Bos loop op het programma. De sneeuwval van eerder deze week was vakkundig verwerkt door Lambert Dijkslag en Bas Mekking van de Gemzen, waarover onze dank! Bleef over de kou maar daar wisten de meesten, met de juiste hoeveelheid kleding, goed mee om te gaan. Enkele mooie prestaties werden er dan ook neer gezet.

 
Zehra DedeZehra Dede10 km - Podiumplekken en winst voor Tess en Falco
De grootste schare BB Lopers stond aan de start van de 10 km. Bij de vrouwen echter was Tess Boekema de enige BB Loper maar zij wist wel meteen een 2e plek overall te behalen en zelfs een 1e plek in de VSEN categorie. Bovendien was haar tijd ook nog eens goed voor een PR met ongeveer 20 seconden,voor het eerst onder de 42 min in een tijd van 41:50.
 
Arne wint met parcoursrecord
Bij de mannen wist Arne Mulder de overwinning voor zich op te eisen. Een week na de mooie prestatie in Egmond liep hij beheerst naar een tijd van 32:38, bijna 40 seconden voor Albert Meijer. Het begin had Arne even de kat uit de boom gekeken maar uiteindelijk wist hij toch nog een ruime voorsprong te pakken en pakte bovendien het parcoursrecord af van Edwin Slijkhuis, die vorig jaar 33:17 liep. Achter Albert Meijer wist Falco Olivier de 3e plek te behalen in een tijd van 34:29 in zijn eerste echte wedstrijd in maanden.
 
Achter de lopers op het podium waren er nog veel mooie prestaties te noteren in deze wedstrijd, voor velen de 1e wedstrijd in opbouw naar de voorjaarswedstrijden.
7. Henk Smalbrugge - 35:31
8. Erik Slomp - 35:35
9. Mark Hakbijl - 35:44 (rustig gestart maar met negatieve split en supersnelle laatste km nog kort genaderd tot Erik)
11. Bert de Boer - 36:39
14. Dick van Os - 39:59 ("Yes, toch onder de 40 met dit weer")
16. Daniel Gouw - 40:52
M40
8. Frankwin Mussche - 40:06 ("Kwam erg moeilijk op gang maar tevreden met de tijd. En weer de snelste Mussche, geen idee wie de andere is maar toch leuk om er steeds vaker voor te eindigen")
21. Roelof Rekker - 46:50
 
Edwin MiddelveldEdwin MiddelveldHalve Marathon - In voorbereiding op de marathon (of langer)
Bij de halve marathon was er een viertal mannelijke deelnemers en ook wederom 1 dame. Zehra Dede wist, gemotiveerd door een strak geplande afspraak, naar een tijd van 1:42:48 te lopen, een pr met 2 minuten en een 3e plek VSEN (5e overall).
 
De 4 mannelijke deelnemers hebben allemaal een voorjaarsmarathon op het programma staan (of de 60 van Texel) dus deze halve marathon pastte mooi in de voorbereiding. Met gevarieerde opdrachten liepen ze 4 mooie tijden.
Borre de Gier - 1:26:55
Peter Ligthart - 1:28:03
Sjoerd Westerop - 1:31:48
Edwin Middelveld - 1:34:47 (PR!!, 10 sec van zijn oude top tijd af)
 
5 km - Karina pakt 2e plek
Net als op de andere afstanden was er op de 5 km een vrouwelijke deelneemster van de BB Lopers. Karina Willems wist naar een tijd van 20:57 te lopen en begint de eerste stappen te maken terug naar haar oude vorm. Deze tijd betekende eveneens een 2e plek en zo waren alle 3 vrouwen terug te vinden op het podium vandaag.
 
Alle uitslagen