Na een heel geslaagde nieuwjaarsreceptie op 4 januari met bijna massale opkomst was het zaterdag weer tijd om (heel) hard te lopen. Op meerdere fronten in de regio verschenen de BB-lopers aan de start.
 
Stef RiemensStef RiemensNieuwjaarsloop VV Berkum
Hier kwamen Erik Slomp en Falco Olivier aan de start van het 8km lange parcours. Erik won de eindsprint van Falco en zo de wedstrijd.  Erik: "Mooie training over bijna 8 km. Tijd benaderde mijn 5 EM pr en dat in de 2e 'wedstrijd' sinds geruime tijd. Falco was wellicht net iets sterker, maar de eindsprint "gewonnen" en zo is na het vrijwilligerskado gisteravond de voorraad wijn in 12 uur tijd met 3 flessen toegenomen."
 
Snertloop Nieuwleusen
In samenwerking met de plaaselijke voetbalvereniging werd deze wedstrijd georganiseerd door AG 85.  Margje Timmerman haalde hier bij de dames de winst binnen op de ruim 5k in 22:30. De wedstrijd bij de heren over 10,3k was ook een BB-een-tweetje: Bert de Boer werd eerste in 39:25, vlak hierachter pakte Arendjan van den Hoek de tweede plaats in 39:33. Bert: "Helaas deed de Snertloop in Nieuwleusen voor mij zijn naam wel eer aan: ik wist er een bijzonder geslaagde snertwedstrijd van te maken met heerlijke stukjes wandel tussendoor. Uiteindelijk zat ik na 10.320 meter toch nog als eerste achter een bak snert, dus eind goed, al goed... Nu alleen nog zes minuten sneller dit jaar!."
 
Mark HakbijlMark HakbijlVeldloop Heino
Deze cross, meetellend voor het Sallands cross circuit, kende een flink aantal deelenemers.  Karina Willems werd hier derde op de 5k in 21:05. Op de 10k liep Tess Boekema een ontspannen 10k met het oog op de wedstrijd morgen. Niettenmin finishte ze als tweede in 43:35. Bij de heren finishte Stef Riemens als 14e in 39:18 en Mark Hakbijl als 5e in 36:14.  Mark: " Het maakt weliswaar deel uit van het Sallands Cross Circuit, maar een parcours dat voor de helft verhard is en geen enkel hoogteverschil heeft, kun je toch niet echt een cross noemen. Des te beter voor mij, want ik ben niet zo'n goede crosser. Toch was het nog behoorlijk zwaar, omdat ik sinds de Zevenheuvelenloop niet meer zo hard heb gelopen."
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.