Rietje Klappe finisht Oudejaars halve marathon in KampenBij de Papegaaij en Tegelaar Oudejaarsloop Kampen, georganiseerd door de plaatselijke av Isala was er een vijfde plaats bij de dames voor Rietje Klappe op de halve marathon, die gewonnen werd door Jacqueline Rustidge.
 
Rietje: "Na een jaar met enkele periodes met fysiek en/of mentaal gekwakkel (en in samenhang daarmee weinig wedstrijden) leek het me wel goed om dit achter me te laten en weer eens deel te nemen aan de traditionele Oudejaarsloop in mijn geboorteplaats Kampen. Altijd een speciale ambiance daar, met optrekkende carbid-dampen, oliebollengeur, dreunende melkbus-geluiden vanuit de naastgelegen binnenstad en veel oude bekenden langs de route door het park; rondes van 3 km. die tussen de 1 en 7 keer moeten worden gelopen.
 
Aangemoedigd door meerdere enthousiaste familieleden en de bekende opperspreekstalmeester is het me gelukt om de 7 rondes vol te maken, ondanks de stevige wind (5-6). In de tweede helft zakte mijn tempo flink in, maar dat was niet anders te verwachten, na relatief weinig training. Ik was erg blij om dit weer zonder problemen te kunnen volhouden, het geeft me veel vertrouwen voor het komende jaar !! Eindtijd 1.49.42, niet super, maar wel mijn op één na beste tijd in 2012 (want heb verder geen wedstrijden gelopen....)"
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.