Traditie getrouw stond op oudjaarsdag in Soest de Sylvestercross op het programma. Deze 2e wedstrijd van het Nationaal Crosscircuit vindt plaats in de duinen en bossen bij Soest en is loodzwaar. Naast de heuvelachtige bospaden bestaan grote delen van het parcours uit erg mul zand, welke het enorm lastig maken een hoog tempo vast te houden.
 
Arne Mulder erg sterk
Op de mannen lange cross (+- 10,4 km) startte Arne Mulder tussen de mannen prominenten in de U23 categorie aan zijn 2+4 ronden van 1,2 en 2 km. Voor de meegereisde toeschouwers leek het beoogde wedstrijdplan, rustig starten, al in de 1e km's de mist in te gaan. Echter al snel bleek dat Arne helemaal niet snel was gestart maar gewoon de hele wedstrijd hetzelfde tempo kon blijven doorlopen. Met vlakke kilometer tijden haalde Arne enkele lopers in om uiteindelijk in net iets meer dan 39 minuten te finishen. Hiermee was hij 24e overall in dit sterk bezette internationale veld. In de U23 categorie was hij zelfs 13e en 7e Nederlander. 
 
Margje en Renate leveren mooie prestaties tijdens zware cross
Margje in actie in het loodzware zand
Bij de vrouwen (niet-circuit wedstrijd) liep Margje Timmerman naar een mooie tijd van 31:15 op de loodzware +- 6 km. Ze had nog nooit op zo'n zwaar parcours gelopen wist ze na afloop te vertellen maar kon terugkijken op een goede wedstrijd. Bij de vrouwen 35 liep Renate Bosman iets later op de dag mee in het prominenten veld die tegelijk startten. Tussen al het geweld van deze sterk bezette wedstrijd liep Renate naar een mooie tijd van 31:27 eveneens over +- 6 km en zat hiermee virtueel vlak achter Margje.
  
Volledige uitslag
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.