In Nieuw-Heeten stond Tweede Kerstdag de jaarlijkse Kerstcross op het programma, al weer de 6e wedstrijd van het Sallands Cross Circuit. Vandaag waren een viertal BB-lopers te vinden aan de start van de 5 en 10 km.
 
Hans LindeboomPodiumplaats Hans Lindeboom op de 5k
Hans Lindeboom beet het spits vandaag af op de 5 km en liep naar een mooie tweede plek achter Ruud Boom die met bijna 40 seconden voorsprong in 17:07 zijn thuiswedstrijd wist te winnen. In de laatste kilometers wist Hans slim gebruik te maken van de wind en het technische gedeelte en eiste zo de 2e plek voor zich op met nog 10 seconden voorsprong op de nummer drie.
 
10k:  Frank op koers voor cross-klassement
Op de 10 km was een drietal BB-lopers te vinden. Frank Eggink is volop in de race voor een medailleplek in het algemeen klassement en liep vandaag naar een mooie 9e plek (3e plek van circuit-lopers) in 39:09. Hij was dan ook erg tevreden met deze prestatie, welke bijna 2 minuten sneller was dan vorig jaar. "De trainingen beginnen aan te slaan en het lopen gaat steeds makkelijker", vertelde Frank nog na de wedstrijd.
 
Erik op de weg terug
VlakFrank Eggink passeert de finish voor Frank wist Erik Slomp als 8e te eindigen in een tijd van 38:44. Hij had lang getwijfeld of hij vandaag zou mee doen vanwege lichte griep verschijnselen de laatste paar dagen. Echter het verlangen naar eindelijk weer een wedstrijd (sinds 4 november) was toch groot en toch maar besloten om te gaan. Al na enkele kilometers merkte hij dat er weinig kracht in het lichaam zat en werd het daarna een kwestie van uitlopen.Het belangrijkste voor hem was dat hij eindelijk weer een wedstrijd liep en na afloop ook totaal geen last had van achilles en/of kuiten.
 
Ook Stef pakt wedstrijdje mee
De derde BB-loper op deze afstand vandaag was Stef Riemens, die uiteindelijk in 43:32 wist te finishen.
Voor de overige  uitslagen zie hier.
 
En check de foto 's in ons fotoalbum (ook van vorige wedstrijden).
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.