In Oranjewoud (onder de rook van Heerenveen) werd vandaag in de bossen van Oranjewoud het Open Noordelijk cross kampioenschap georganiseerd.  Aan de start stonden Drie BB-lopers.
 
Arne even voorbij de finishArne even voorbij de finishMannen
Bij de mannenrace (10km) die vijf ronden aflegden, liep Arne Mulder zijn eerste cross van het seizoen mee. De winst was voor de sterk lopende Iwan Kamminga op 25 tellen gevolgd door Arne."Ik had me vooraf voorgenomen niet te hard te starten en dat lukte ook. De hele race constant gelopen. Het was wel loodzwaar maar dat hoort bij een echte cross en het gevoel is goed. Een mooie testwedstrijd acht dagen voor de Sylvestercross in Soest op Oudjaarsdag!"
 
Dames
Bij de dames (6km) liepen Margje Timmerman en Renate Bosman mee. Het was vandaag een echte cross met veel blubber, plassen en een sompige ondergrond en elke ronde een verraderlijk Bergje in het parcours. Margje en Renate gaan steeds beter lopen en merken dat hun conditie en kracht met de week toeneemt."Vandaag was de ondergrond onze grootste concurent en het was echt afzien vandaag en dat bergje was een echte kuitenbijter.  De komende maanden gaan we eerst nog wat crossjes lopen en dan in maart weer de wegwedstrijden oppakken. Een podiumplaats zat er vandaag niet in."
Linkje naar de uitslagen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.