Dronten 15 december 2012. De Houtwijk Kerstloop werd voor de 24 keer dit jaar in Dronten gelopen. Waren vorige edities vooral koud em soms heel koud, dit jaar was de wind een zware factor. Een tiental BB-lopers stond aan de start van de halve marathon en de 10k wedstrijd.
 
Timo BerkenboschTimo BerkenboschHalve marathon: PR voor Timo en Sjoerd.
Qua PR's was het full house op de halve marathon: Sjoerd van Westerop realiseerde zijn seizoensdoel op deze afstand en dook onder de 1uur dertig met een 1:29:07. "Yes.. Nog op de valreep weer een doelstelling gehaald in 2012. Vandaag de halve marathon gelopen in Dronten. Voor het eerst onder de anderhalf uur. Ben ik superblij mee. Toch nog gelukt dit jaar. Tevens een mooie opsteker richting de marathon van Rotterdam!"
Ook Timo Berkenbosch slechtte de anderhalf uur-grens: "Mijn Halve-marathon-levensdoel is bereikt; onder de 1.30: yes! Minuutje te snel dus eigenlijk... Lekker vlak gelopen, zelf tegen de wind in weinig verval. En toen ik bij finish achterom keek, kwam Sjoerd er net aangesprint, had niet veel langer moeten duren dus..."  Timo kwam binnen in 1:28:57.
 
10k:  Arne loopt naar tweede tijd.
Op deze afstand evenaarde Arne zijn PR met 32:15. "Ik startte de eerste 2 kilometer aardig hard. Liep in een mooi groepje met met o.a. Joeri Wolf (liep de halve in 1:07 :50). Toen heb ik me uit de groep laten zakken omdat het te hard ging. Vanaf 2k tot de finish verder alleen gelopen. Harde wind wind en van de zijkant. Rond het 6k punt had ik het zwaar, maar de laatste kilometers kon ik het tempo hoog houden. De tijd was super voor dit moment. Zeker omdat ik nu in de opbouwfase zit."
 
PR voor Frankwin op de 10k.
Janoah Bovenhuis liep hierachter een prima tijd 35:58, 15 seconden boven zijn PR. Frankwin Mussche gaat iedere race harder en met een fraai PR (40:06) nadert ook hij de 40 minuten grens. "In het begin wel achter wat groepjes gelopen, maar steeds het gevoel dat ze toch te langzaam gingen. Tot ik na zo' 5,5 km door één van die groepjes weer werd ingehaald. Toen daar maar bij gebleven, tempo 4:00min/km. Zij liepen allemaal de halve marathon en beleven maar tegen elkaar roepen 'we liggen voor op schema'.  De laatse km versneld, maar lukte niet meer om onder de 40 minuten te komen. Wel leuk binnengehaald door speaker Henk Borgmeijer die in één zin de PvdA, BB lopers en 10 mijl van Zwolle Zuid wist te benoemen. Anderhalve minuut sneller dan in Stadshagen."
 
Daniël en IJsbrand back on trackLieve TolletLieve Tollet
Daniël Gouw liep voor het eerst weer na een vervelende blessure en liep bewust met de rem erop naar 44:23 "Geen pijntjes, geen moeite, lekker gelopen". IJbrand Reijneveld kwam na lange wedstrijdloze periode weer in de piste: "Ik heb sinds ca. een jaar weer een wedstrijd gelopen, de Houtwijk Kerstloop 10 km in 46.35, als voorbereiding op de 10 km van Linschoten volgende week zaterdag.  Mijn race goed opgebouwd met in het begin tegenwind daarna zijwind  en laatste 4 kilometer met de wind in de rug had  ik een negatieve split, en ben tevreden met mijn tijd."
 
5k: Lieve en Tess worden derde en vierde
Lieve Tollet en Tess Boekema kwamen uit op de 5 kilometer. Lieve liep naar een podiumplek in 20:14. Kort hierachter werd Tess vierde in 20:21. Tess: Een PR zat er toch niet in, eerste 2km wind tegen.. Op naar de volgende!!
 
Hierbij een linkje naar de uitslagen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.