Steenwijk, 9 dember 2012 De Woldberg is een van onze vaste trainingspunten voor de duurtrainingen in het weekend. Vandaag organiseerde Start 78 hier de tweede cross van het Runningcenter Circuit. Margje Timmerman won deze cross  vlak voor haar trainingsmaatje Renate Bosman, die als tweede dame over de streep kwam.  Margje finishte in 21:41, Renate in 22:04.
 
We hebben een super mooie wedstrijd lopen. Het parcours was zwaar vanwege de laatste sneeuwresten en de vele plassen. Het waren 3 rondes van 1800m over de Bult bij Steenwijk, excact het parcours waar wij trainen.
 
Margje: "Nadat er een minuut stilte werd gehouden in verband met het overlijden van de grensrechter was het was buffelen onderweg. Plassen te ontwijken onderweg was geen optie, en de gladheid zorgde ervoor dat je technisch goed moest blijven lopen, vooral de laatste ronde was dit behoorlijk opletten.
Renate kon me lang volgen en dat maakte mij gedreven om er een leuke strijd van te maken. Dit is onze derde crosswedstrijd, het ritme begint te komen maar wat vooral het ongedwongen afzien tijdens dit soort loopjes is zo geweldig genieten, een aanrader voor al onze clubgenoten."
 
Emmeloord.
In Emmeloord werd de Deltacross georganiseerd door Av NOP. Janoah Bovenhuis liep naar een vierde plaats bij de mannen en finishte na 34'30 op de 9km." Het was weer even wennen een parcours met veel bochten en veel wenden en keren. Voor mij een pittige trainingsloop een week voor de 10km van Dronten. Winnaar werd Erik Driessen na 31'23".
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
 
Thuis douchen dus..Thuis douchen dus..