Laag Zuthem is een kleine stipje op de kaart, maar op de regionale hardloopkaart een flinke bol, dankzij RCL98 dat onder andere jaarlijks de Den Alerdinckloop organiseert rond het fraaie naburige landgoed. Een kleine 600 deelnemers, waaronder meerdere BB-lopers telde het evenement, dat deel uitmaakt van het Sallands Cross Circuit, dit jaar.
 
Tess Boekema wint 10k
Bij de dames senioren ging de winst naar Tess Boekema, die zich voor haar verjaardag takteerde op de derde openeenvolgende overwinning in dit circuit. Met 41:48 zette ze bovendien een prima tijd neer, 3 minuten sneller dan een jaar geleden. Lian Geuze liep hier ontspannen naar 52:35.
Op de 5k zagen we Renate Bosman en Margje Timmer als zevende en vijfde finishen. Margje liep 22:17 en Renate was ook blij met haar 22:57.
 
Borre de Gier liep zijn eerste crossloop!Borre de Gier liep zijn eerste crossloop!Heren 10k: ereplaatsen voor Mark, Frank en Borre
De 10k loop kende ook een prima bezet regionaal veld. Overall winnaar was Johan Kats (Daventria) in 34:11. Mark Hakbijl liep na de 5k ook de10k-wedstrijd en werd derde inde categorie Heren senioren in 37:52. Borre de Gier liep zijn eerste crossloop (!) en werd vierde in de H40 categorie (38:40).
 
Arendjan van den Hoek kwam uit op 40:32. "Na in de eerste km een valpartij te hebben gehad voelde mijn linker knie niet geweldig ( gleed uit in een scherpe bocht op het blad). Halverwege op het 5km punt gestopt om eerst de knie even wat los te wrijven en te rekken. Vervolgens de 2e 5 km rustig uitgelopen. Wou toch de 10 km volmaken." aldus AJ.
 
Frank Eggink heeft het eindklassement in het vizier en liep naar een prima 37:58: "Aanvankelijk wilde ik niet starten omdat ik sinds dinsdag last had van keelontsteking. Op aandringen van mijn vrouw ben ik toch maar gegaan. Het resultaat een lekkere race waarin ik in de laatste 500m een 2e plaats in de categorie tot 39 jaar aan mijn neus voorbij zag gaan (uiteindelijk 4e). Ondanks het feit dat ik niet fit was ben ik zeer content met een 37.55 minuten op de 10 km. Ruim 35 seconden sneller dan vorig jaar. Voor SCC wel goede zaken gedaan, wederom een derde plaats in de competitie."
 
Sintloop skivereniging 8k
Hier liep Roelof Rekker naar een 12e plek in 36:45.
 
Nijverdalse Bergcross 10k
Bij deze zware cross  kwam Hans Lindeboom aan de start: "Vierde plaats in de Nijverdalse Bergcross. Na 1 ronde liep ik home alone door het bos. Vond het moeilijk om in mijn eentje af te zien, Sinterklaas en zwarte piet heb ik ook nog gezien. Van de wedstrijd heb ik zeker genoten, maar vanavond niet aan de pepernoten".
 
Nijeveense Bovenboerloop
In Nijeveen liep Marten Bolt een halve marathon. Marten werd hier zevende in zijn categorie: "Mijn halve marathon gelopen in 1.32.13, Het weer sloeg toch nog enigzins om, beetje regen en wat matige wind. Ben tevreden heb behoorlijk vlak kunnen lopen, de laatste 6.1 km nog het snelst. Doorkomst na 15 km in ongeveer 1.05.00, alweer 3 minuten sneller dan op 28 oktober in Zwolle, mijn herstel zet door: geen last van mijn voeten de snelheid komt geleidelijk terug." aldus Marten.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.