Heerde, De Sint heeft het deze dagen druk met allerlei activiteiten. Vanochtend had hij tijd om het startschot te lossen van de 3e Sintloop georganiseerd door De Gemzen uit Heerde.  Zo'n 400 lopers en loopsters trokken de hardloopschoenen aan voor 5 of 10 kilometer. Het parcours voerde de lopers door de bossen van het Heerderbos met start en finish op de atletiekbaan.
 
Aan de start stonden een paar BB-lopers. Kersvers lid Gerben van Vilsteren (26) liep naar de winst op de 10 kilometer en bleef met zijn tijd 35'34": een seconde verwijderd van het parcoursrecord dat sinds 2009 op naam stond van coach Berthold Berger (2009). Onlangs won hij nog de 5 kilometer tijdens de stadshagenrun in 16'28". "Ik wilde voor mezelf nu een 10 km lopen om te kijken waar ik sta. Gezien de twee looptrainingen per week had ik werkelijk geen idee wat ik kon verwachten en hoe ik een 10 km race moet opbouwen. De laatste jaren loop ik enkel 5 km wedstrijdjes als conditie training voor het marathonschaatsen en wielrennen. De eerste ronde liep ik lekker ontspannen mee met Martijn Schakelaar van de Gemzen en na 5km versnelde ik, maar Martijn kwam weer bij. In de slotkilometer versnelde ik en finishte als eerste."
 
Steph Riemens was tevreden na afloop en liep ook een lekkere vlakke race en finishte na 39'02" Op de vijfkilometer liepen Peter Gils en Edwin Middelveld mee. Het ging bij Peter en Edwin nog niet echt soepel. Peter finishte na 19'59" en Edwin na 22'00". ( Later meer).
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.