De meeste clubleden benutten deze maand voor actief herstel.  In onze periodisering is november een maand dat we rustig trainen en de accu weer opladen. Terwijl de storm menige Sinterklaas van het dak blies kwamen enkele BB-lopers afgelopen weekend in actie bij verschillende crosswedstrijden in de regio.
 
Tess wint ook deze wedstrijd
Tess Boekema won ook deze week bij de tweede cross het Sallands  Cross Circuit, de eerste Omni Mobilea Crossloop Raalte.  Haar winnende tijd op de 10k: 44:01. "Het was een zware cross. Veel heuvels, trappetjes, modder en bochten, waardoor ik niet goed in m'n eigen ritme kon komen. Uiteindelijk toch erg vlak gelopen, wat ik niet had verwacht (1e 5km in 22.01, 2e 5km in 22.00). Tweede overall en eerstee in de categorie dames senioren. Erg leuke prijs gekregen met pepernoten, speculaas, en banketstaaf. Was een gezellige loop!"
 
Peter GilsFrank loopt tactisch
Frank Eggink finishte de 10k als vierde in 39:22. "Mijn tweede race in het SCC was een zware. Op het parcours van de in 2012 toegevoegde Omni mobilea cross was geen meter vlak. Een echte cross dus......
Met een tijd van 39.22 min ben ik tevreden. Ik heb verdedigend gelopen om zijn mijn tweede plaats in het tussenklassement te kunnen behouden. Pluspunt was mijn negatieve split. Dat geeft altijd een goed gevoel!"
 
Diederik en Leroy in actie in Harderwijk
Leroy Olthof en Diederik Verhoef kwamen uit op de 5k van de Bosloop in Harderwijk georganiseerd door de avv Athlos. Leroy finishte als 8e in het 70-koppige veld in 20:56. Diederik Verhoef is op de weg terug na een vervelende hamstring-blessure en kwam uit op een vijfde plaats in 20:11
 
"Ondanks dat ik de laatste laatste tijd niet veel heb gelopen, had ik wel weer zin in een loopje. Onverhard en niet te ver, moest lukken. We konden netjes tussen de regenbuitjes door lopen, maar het parcours was al vrij drassig en nat. Een aantal zandbakken en de nodige boomstronkjes maakten het feest compleet. Maar ja, wie een cross loopt moet daar niet over klagen. Mijn tempo lag niet super hoog en de omstandigheden waren wel lekker. Dus ik kon de 5km lekker uitlopen. Als vijfde over de streep, met een goed gevoel. Na afloop het startnummer inleveren en toch even navragen welke nummers in de prijzen vielen. Het antwoord was: die van mij. Dus volgende maand maar weer terug naar Athlos in Harderwijk en dan na de derde bosloop warme chocolademelk gaan drinken bij de sponsor om die bon stuk te slaan."Aldus Diederik.
 
Tweebruggenloop in Zwolle
De brugwachter had zo zijn eigen visie op deze recreatieloop en na 3 minuten stond een groot deel van het veld stil  bij gesloten bomen. Op de 5k liep  Peter Gils 20:15 en Roelof Rekker kwam ontspannen uit op  een handgeklokte tijd van 21:50.  Mark Hakbijl liep  de krap 15 kilometer ruim sneller dan gepland na zijn Zevenheuvelenloop vorige week en finishte achter Martijn Schakelaar als tweede in 54:54.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.