Amsterdam. Vandaag werd eenmalig een bijzondere hardloop wedstrijd georganiseerd over een nieuw stuk autosnelweg " De Westrandweg" . De opening voor het autoverkeer staat medio december 2012 gepland. De nieuwe rijbaan met twee maal twee rijstroken plus vluchtstroken verbindt de A5 vanaf knooppunt Raasdorp in de Haarlemmermeer met de Ringweg A10 rond Amsterdam.
 
Vandaag waagden in totaal bijna 10000 deelnemers aan dit eenmalige unieke evenement. Lopers konden kiezen tussen 10 km en een halve marathon.Een parcours voor de halve marathonlopers met slechts 7 bochten. Organisator achter dit evenement was voormalig Europees kampioen 800m Bram Som.
 
Halve marathon
Op de halve marathon liepen twee BB lopers mee. Arne Mulder en Henk Smalbrugge. Ze begonnen aan een mooi avontuur. Na 5 kilometer liepen Arne en Henk tot hun eigen verbazing mee voorop en kwamen ze door na 17'00 ". Na 10 kilometer kwam Arne als eerste door na 33'50" op 10 tellen gevolgd door Henk. De nummer 3 had even daarvoor gelost. Na zo'n 10 km begon het steeds harder te regenen en te waaien.
 
De tussentijden  van 50''30 (Arne) en 50'50" (Henk) op de15 km gaven nog steeds zicht op mooie eindtijden. De laatste kilometers met windtegen waren erg pittig, maar uiteindelijk finishte Arne als eerste na 1 uur 11 en 49 seconden." Henk Smalbrugge leverde een bijzondere prestatie door als tweede te finishen. Na afloop kon Henk zijn geluk niet op. "Geweldig om met zo'n tijd het jaar af te sluiten. Vorig jaar liep ik nog 1 uur 17 minuten op de Halve. Met mijn tijd van  1'12'54" verbeterde ik mijn persoonlijk record van maart 2012  van 1 uur 16'35" met 3 min en 40 tellen."
 
In De Telegraaf laat Arne na afloop optekenen: „Het was zo bijzonder. Ik liep daar midden op het langste viaduct van Nederland. In de doodse stilte en om me heen zag ik alleen de lucht en een randje weilanden. En het is natuurlijk helemaal speciaal omdat je zo eigenlijk een stukje geschiedenis schrijft."
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
Blij en trots: Arne Mulder en Henk SmalbruggeBlij en trots: Arne Mulder en Henk Smalbrugge