Vorige week waren de eerste deelnames aan een cross wedstrijd wedstrijd reeds te noteren, maar dit weekend barstte het cross seizoen dan echt los. Het Sallands Cross Circuit werd geopend in Raalte met de Joop van den Enk Crossloop, het TIB Finishing Cross circuit in Rijssen met de Polybouw Aluminium Crossloop, in Coevorden was De Ahlers Cross (Drameco Cross Cup) en in Ommen was de 1e in een serie van de ACO van Elderen crosscompetitie. Verspreid over deze wedstrijden was er deelname van de BB Lopers
 
Eerste plaats voor Tess Boekema bij de Joop vd Enk cross in RaalteEerste plaats voor Tess Boekema bij de Joop vd Enk cross in RaalteTess Boekema wint in Raalte
Zondag begon Tess Boekema het Sallands Cross Circuit waar ze vorig jaar geeindigd was, met winnen. Vorig jaar overall winnaar van het circuit en dit jaar wist ze, net als vorig jaar, de 10 km te winnen. In een tijd van 44:46 was ze bijna een minuut sneller dan vorig jaar.
Frank Eggink begon het crossciruit met een derde plaats en won aldus zijn eerste krentenmik in deze serie. Een kleine 2 minuten achter Frank finishte Stef Riemens als 6e man 40+ in een tijd van 42:29.
Op de 5 km liep Maarten Vos naar een mooie 6e plek in 21:33.
Uitslagen
 
Coevorden - De Ahlers Cross
In Coevorden was er zondag deelname van Margje Timmerman en Renate Bosman, beiden op de 5 km. Margje werd 8e in een tijd van 22:52 en Renate 11e in 23:59. Het was 'Regen, modder, ploeteren en afzien ..', maar achteraf vonden beiden het een mooie start van een reeks crosslopen.
Uitslagen
 Margje TimmermanMargje Timmerman
Polybouw Aluminium Crossloop
Ook Henk Smalbrugge liep dit weekend een cross en wel in de sterk bezette cross in Rijssen. Achter de winnaar Leon Sanderman (35:07), Jan Paalman en Werner Wessels werd Henk hier 4e in een tijd van 36:08.
Uitslagen
 
Ommen - Aco van Elderen boscompetite
Marten Bolt kwam hier aan de start in de M50 categorie. Marten finishte als vijfde op de korte cross, 5k in 22:30