Haarle, zondag 11 november. De Haarlerbergloop, die dit jaar voor de derde keer werd gehouden, ging van start met BB lopers Stef, Frank, Rutger, Jeroen en Retse. De lopers startten bij de dorpsgrens van Haarle, aan de Molenweg, nabij dorpshuis Cultura. De spectaculaire route gaat over de Haarler Enk en de bossen en heidevelden van de Haarlerberg en de Sprengenberg.
Haarlerbergloop, met op deze foto oa. Frank, Stef, en RetseHaarlerbergloop, met op deze foto oa. Frank, Stef, en RetseMaïsstoppels, smalle bospaadjes en mulle zandwegen maken het heuvelachtige parcours extra uitdagend, maar fraaie vergezichten, een autovrij parcours en een laaiend enthousiast publiek zorgen ervoor dat de zwoegers meer dan gecompenseerd worden.
 
Op deze prachtige zonnige zondag wisten de BBers weer goede prestatie te leveren op het zware parcours. Als eerste BB loper kwam Retse van der Berg over de streep. Op de elfde van de elfde kwam hij als elfde over de finish. Op deze dag start het Carnaval en als prijs kreeg hij een Carnavaleske hoed op!  Na afloop laat hij weten: ‘Het ging heerlijk vandaag. Ondanks het pittige parcours wist ik vooral de vele heuveltjes op snelheid te behouden en te versnellen.’ Retse finishte in een nieuw PR 38:57. Daarmee was hij weer een kleine halve minuut sneller.
Nieuw lid Frank Eggink leverde ook een puike prestatie. Hij finishte in 39:23. ‘Het ging lekker vandaag en ben dik tevreden met de tijd. De vele heuveltjes waren wel lastig, maar een mooie uitdaging!’. Voor Stef Riemens was het alweer 5 jaar geleden dat hij een crossje had gelopen. ‘Na 5 jaar was het erg wennen om een onverharde wedstrijd te lopen.’ Hij liep de wedstrijd keurig uit in een mooie tijd van 40:53. Rutger en Retse met zijn muts/prijs voor de elfde plaats op 11 novemberRutger en Retse met zijn muts/prijs voor de elfde plaats op 11 novemberRutger Lusseveld was nog herstellende van een griepje, maar liep toch een mooie 41:39 op dit lastige parcours. ‘Ik ging lekker snel van start, maar merkte snel dat ik niet kon doorversnellen. Het is wel een hele mooie wedstrijd, ik heb nu al zin in de volgende cross wedstrijdjes!’
Jeroen Linneman, ook net nieuw lid, startte op 5km en was dik tevreden met 21:04. ‘Het is echte een leuke loop en ben super tevreden met mijn tijd. De eerste 2 km heuvel op zijn wel wat zwaar en ben ik iets te hard gestart. Daardoor had ik het nog even lastig. Aan het einde heb je gelukkig nog genoeg tijd om dit goed te maken.’
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.