Terschelling, 4 november 2012. De Berenloop op Terschelling wordt door velen beschouwd als een van de mooiste en is een vaste waarde op de eerste zondag in November, altijd op de zelfde dag als de New York Marathon, behalve dit jaar dus.  Falco Olivier op weg langs de wadden met Bas Mekking;  op de achtergrond de BrandarisNovember op de wadden betekent meestal wind. Dit jaar woei de wind flink uit het zuidoosten zodat de lopers op het altijd zware traject op het strand de winf niet tegen hadden. Namens de BB-lopers stonden startten Falco Olivier, Erik Slomp, Marijn de Keijzer en Diederik Verhoef op de halve en Borre de Gier op de hele marathon.
 
Falco loopt met 1:14:03 sterk PR
Man van de dag is natuurlijk Falco Olivier die op het zware parcours Casper Koelma in de strijd om het brons voorbleef en met 1:14:03 bijna 3 minuten van zijn PR afhaalde. "Het ging erg lekker", kon hij kort na de finish nog  uitbrengen. Erik Slomp merkte na een mindere  trainingsweek al snel dat een heel scherpe tijd er niet in zat en liep op souplesse naar een nog steeds mooie 1:22:51. Marijn de Keijzer kwam uit op 1:42:19. Diederik Verhoef finishte na 1:44:48.
 
 
Borre loopt fraai PR op de marathon: 3:02:27
Voor Borre de Gier was deze wedstrijd een belangrijk seizoensdoel.  Borre de Gier"Vooraf voelde ik mij sterk en kon gedurende de hele race mijn hoofd koel houden. Halverwege kwam ik door na 1uur 28 . Tot dat moment liep ik in een groepje. Na 33km bij strandopgang kreeg ik behoorlijk zware benen en moest ik net als alle andere marathonlopers nog een aantal loodzware kilometers over het strand. Dit was erg lastig en mijn tempo zakte hier terug naar 4'50 per kilometer.
De slot kilometers kon ik mijn tempo herpakken en zag dat een tijd onder de 3 uur 3 min nog mogelijk was.
In de slot kilometer versnelde ik nog alsof het een 10 km wedstrijd was en ik kwam met tranen in de ogen van blijdschap over de finish.  Eindelijk is het me gelukt na een mislukte marathon in het voorjaar en de Zwolle marathon weer een marathon uit te lopen en dat in een hele mooie tijd!"
 
 
Henry Visscher in actie op de LemelerbergGerrit Voortman Lemelerbergloop.
Deze loop kende zaterdag haar tweede editie. Met de modder, het zand en het uitdagende parcours waarbij de Lemelerberg herhaald moest worden beklommen is het zeker bij de zwaarste van de regionale crosslopen. Bert de Boer en Henry Visscher en finishten hier op het 10,8k parcours respectievelijk als negende en tiende. Tijd van Bert:  42:07. Henry:   42:23
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.