Henk SmalbruggeNijverdal – 27 okt. Vandaag werd de klassieker over de Holterberg onder prachtige weersomstandigheden gelopen. Met ruim 2000 deelnemers aan de start in het centrum van Nijverdal en prachtige herfstkleuren op de Holterberg, werden er weer goede prestaties door de atleten geleverd. Met direct vanaf de start een klim naar Hotel Dalzicht wordt er een heen en weer parcours uitgezet over de toeristen weg naar Holten. De laatste mijl is een grote afdaling rechtstreek naar de finish.
 
10 EM
Het koningsnummer van de Holterbergloop werd gelopen door BB-ers Henk Smalbrugge, Bert de Boer en Stef Riemens. Henk Smalbrugge kwam als eerste BB-loper over de finish in een netto tijd van 55.48 (PR) en werd hiermee 6de in zijn categorie. Na een goede start wist hij het tempo goed vast te houden en zich in het tweede groepje achter de koplopers te nestelen. Nadat de koplopers langzaam uit elkaar werden gedreven finishte hij met een 10de plaats overall. Bert de Boer, die vorige week de Zwarte Cross op zijn naam schreef, kwam ruim binnen het uur binnen in 58:39 (PR). Clubkampioen Stef Riemens liet zich vandaag ook weer in goede vorm zien en finishte in Nijverdal in 1:04:22.
 
Mark Hakbijl start in Nijverdal voor een sterke racePR’s op de 5 EM
Mark Hakbijl liep vandaag een hele mooie PR. Hij scherpte zijn beste tijd aan en liep maar liefst 45 seconden sneller dan vorig jaar hier op de Holterberg. ‘Met temperaturen die mij wel liggen en een parcours dat de tweede helft alleen maar naar beneden gaat, heb ik weer eens soepel kunnen lopen en ben ik gefinisht op een 10e plaats met een eindtijd en PR van 28:27.’
Ook Retse van der Berg liep een PR door met name in de tweede helft van de race flink te versnellen. In een tijd van 30:42 kwam hij over de finish. Vlak achter Retse eindigde Rutger Lusseveld, die ook de ene na de andere PR verpulvert. Met een tijd van 31:39 liet hij zien uitstekend hersteld te zijn van de marathon in Berlijn.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.