Winst voor Hans Lindeboom
Heerde 27 oktober 2012. Onder prachtige omstandigheden, weinig wind, zonnetje en fors kouder dan vorige week werd de30e  Klokloop gelopen,  een vast punt in de regionale loopkalander, georganiseerd door de Gemzen in Heerde. De BB-lopers kwamen hier an de drie afstanden uit op de 5 kilometer waarbij het natuurlijk vooral draait om een goede basissnelheid.
 
Hans Lindeboom wint 5k
Winst was er vandaag weer voor Hans Lindeboom, die al weer een stuk sneller was dan vorige week Hans liep onbedreigd naar de finish om net onder de 17 minuten te eindigen. "De tweede wedstrijd zit er weer op. Gewonnen in 16.59. Solo race in een negative split. En a de wedstrijd lekker bakkie snert." laat hij enthousiast na de wedstrijd optekenen. Sjoerd van westerop liep een goeie 18:58 en was daar  zeer mee in zijn nop. Roelof Rekker finishte in 21:58 ."Net als vorige week net onder de 22 minuten. Kom duidelijk inhoud en duur tekort. Maar, ik ben weer op de weg terug."
 
Zehra Dede en Roelof Rekker op weg naar de finish
Dames 5k : Lieve eerste, Tess tweede plaats
De winst bij de dames ging naar Lieve Tollet in 19:30."De vijfde wedstrijd na een half jaar blessureleed is een weer gestreden. Gewonnen in 19m30s. Het gaat weer de goede kant open nog maar 29seconden van. mijn PR. De laatste km's gingen onder de 3m50s. Had twee goede begeleiders de laatste kilometers. Bedankt Kloosterzielen!"  Hierachter Liep Tess Boekema ook een sterke race en finishte in 20:22., 7 seconden voor de nummer drie, Margreet Beekman (PEC1910). Zehra Dede verbeterde haarpersoonlijk record met een flink verschil. Haar 21:56 was goed voor een vijfde plaats "Ik heb lekker gelopen. Wel had ik na 2 km het even zwaar maar in de laatste twee kilometers ging het ook wel weer. Ik heb weer een PR vorige loop VBTB 2012 was 22:45 en nu weer in Heerde maar dan toch sneller met 21:56." aldus een blije Zehra.
 
Foto 's in ons foto-album en op Facebook, met dank aan Dick en Ward.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.