BB-podium met Henk Smalbrugge en Arne MulderZuidlaren, 13 oktober 2012. De Zuidlaardermarktloop, georganiseerd de de Loopgroep de Drentsche Aa, is al weer een loop met enige historie in het mooie Drentse dorp. De weergoden waren een ieder goed gezind, droog weer met een windje waar de lopers niet veel last van hadden. De organisatie hadden gekozen voor een nieuw parcours door het dorp. Heel aantrekkelijk voor het publiek maar de vele  bochten en klinkers maakten het geen 'snel' parcours. Volgende week zijn de clubkampioenschappen van de BB-lopers tijdens de Stadshagenrun dus hier was een nog een fraaie gelegenheid om de benen nog even flink te testen.
 
Het resultaat mocht er ook zijn: op de 5k waren  vier van de zes podiumplaatsen voor de BB-lopers. Snelste man was Arne Mulder, die met 16:02 een prima tijd en officieel PR neerzette, maar niet helemaal tevreden was. "Woensdag en donderdag waren mijn ingewanden flink in de war en eigenlijk was ik vandaag pas weer hersteld. Echte macht voelde ik nog niet in mijn benen".
 
Dat laatste gold ook voor Henk Smalbrugge, die onbedreigd naar de tweede plaats liep in 16:40. "Misschien kwam het door het parcours, misschien had ik gewoon een mindere dag maar ik kwam vandaag niet goed in mijn ritme".Bloemen voor Lieve Tollet (links) Stef Riemens eiste de laatste podiumplaats op in 18:21, kort voor de als vierde eindigende Arend Jan van de Hoek die in 18:33 finishte. Op enige afstand werd Juda Vecht 8e in 20:36.
 
Bij de dames was er succes voor Lieve Tollet die als tweede finishte in 19:55. "Het was pas mijn derde wedstrijd in een half jaar maar ik kon het tempo vasthouden op het lastige parcours en op het laatst nog goed versnellen", aldus een tevreden Lieve.
 

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.