Zuidwolde 07-10-2012 - Deze mooie nazomermiddag werd er in Zuidwolde de Bikkeloop gehouden. Enkele BB Lopers waren naar Drenthe afgereisd om nog een goede wedstrijd te lopen met het oog op de clubkampioenschappen over 2 weken. Zo stonden Falco Olivier, Erik Slomp, Mark Hakbijl en Stef Riemens aan de start van de 5 km en het zou een mooie middag worden voor alle vier.
 
-Update 08-10-2012- De chiptijden bleken inderdaad niet correct en zijn met 6 seconden gecorrigeerd. Dit betekent oa een clubrecord voor Falco Oliver van 15:56 op de 5 km. Definitieve tijden zijn hieronder verwerkt
 
 Falco Olivier (l) en Erik Slomp (r) Falco Olivier (l) en Erik Slomp (r)De start was nog enigzins rustig maar na paar honder meter voerde Falco het tempo op met Erik in zijn kielzog en zo ontstond er een mooi kopgroepje van 5 met ook Niels de Rijk, Joep Emmen (PEC) en Alwin Hoorn (winnaar vorig jaar). De 2e km was de wind duidelijk aanwezig en nam Niels de kop over en hij was duidelijk beter. Hij liep snel  weg en sloeg meteen een gat wat daarna de hele wedstrijd wel gelijk bleef. Uiteindelijk won Niels de wedstrijd verdiend in een tijd van 15:36. Daarachter bleef Falco het tempo hoog houden en de rest kon en/of wilde niet overnemen. Falco en Joep sloegen een klein gaatje de 2e ronde en Joep leek te moeten lossen maar met een korte tempoversnelling wist hijnet Falco te passeren en daarna het gat vast te houden. Falco finishte als derde in een tijd van 15:56 volgens de officiele uitslagen. Een derde plek en een pr met bijna 40 seconden en bovendien een verbetering van het oude clubrecord van Hans Lindeboom van 16:01. (Ook felicitaties voor Joep met voor hem ook een mooi pr)
 
Achter dit geweld kon Erik het hoge aanvangstempo goed verteren en daarna het tempo goed vasthouden. In het begin van de 2e ronde moest hij de anderen toch laten gaan, maar uiteindelijk kon Erik de 2e ronde ook goed doortrekken. Uiteindelijk finishte hij  als vierde in 16:10, wat een verbetering van bijna 40 seconden van zijn pr is. Een week na de forse verbetering op de 10 km een wellicht nog indrukwekkendere verbetering.
 
Ook Mark Hakbijl liep een PROok Mark Hakbijl liep een PRMark Hakbijl zag de kopgroep snel vertrekken bij de start maar nestelde zich keurig in het 2e groepje. Net enkele dagen terug van vakantie met slechts enkele trainingen op de loopband ter plekke en totaal geen topsportdieet liep Mark een uitstekende wedstrijd. Steeds verder schoof hij op in de 2e groep en voelde zich goed en versnelde het laatste stuk goed door om zo als 6e te eindigen in een nieuw pr van  17:02 (was 17:13). 
 
Als laatste was er een podiumplek voor Stef Riemens bij de Mannen 40+. Hij wist als 2e te eindigen in een tijd van 18:11. Ook een mooie prestatie en met hem mag dus ook rekening gehouden worden tijdens de clubkampioenschappen in Stadshagen.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.