DeMaarten Vos op weg naar een PR eerste Marathon van Zwolle was er meteen in eentje op in te llijsten. Zonnig weer, 16-17 graden en een frisse bries uit het zuid-westen. De organisatie stond als een huis en met ruim 1000 deelnemers in een eerste editie is dat  een groot compliment waard. Over het mooie en ons zo bekende parcours werden enkele opvallende prestaties geleverd.
Bij de BB-lopers was de dagwinnaar in Zwolle Maarten Vos, die zijn PR met meer dan 6  minuten aanscherpte tot 3:26:09. "Tot 25 km kon ik prima mee met de pacer van 3.15 . Deze  moest ik wel laten lopen na 25 kilometer. Daarna worden mijn kilometertijden ook wat  hoger. ik had nog wat te weinig inhoud om het tempo vol te houden. Maar ik ben toch blij en tevreden!! Alle support (van BB-lopers) langs de kant bedankt", aldus een blije Maarten.
 
Ookk ons nieuwe lid Timo  Berkenbosch liep een sterke race, en bleek uiteindelijk de snelste BB-marathonlopers.Timo finishte in 3:22:16 en een PR. "Ik had graag nog wat sneller gelopen maar het was toch zwaar op het eind," aldus een tevreden Timo.
Borre de Gier liep de race niet uit. "Ik starte en goed en halfweg zat ik met een mooi groepje dat in 1:28 doorkwam. Daarna voelde ik de energie toch helmaal wegvloeien, daarom na ruim 30 kilometer uitgestapt "
 
Marten Bolt op weg op 'zijn' Zwolse MarathonMarten Bolt, die een dragende rol had in de organisatie van de marathon kwam zelf binnen in 3:37:01 ."Enorm blij dat ik de medaille mocht ophalen in het stadion. Mijn blessure is nog niet helemaal weg. Snelheid is behoorlijk lager.Vooral na 21.1 km moet ik af en toe wandelen. Maar ik ben trots op de organisatie. Heb mij op vele vlakken ingezet en ben dan ook blij dat dit evenement zo positief is ontvangen."
 
Op de Quattro-marathon, een estafette over de marathonafstand voor 4 lopers was er succes voor Marijn de Keijzer, die de businessrace won met zijn collega's van de gemeente Hattem. Juda Vecht kwam ook in een team met collega's uit en liep zijn kwart-marathon in 43:09. "Na al het gefiets wordt het tijd weer serieus te gaan hardlopen. Deze tijd is een erg fijne opsteker", vertelde hij enthousiast aan de finish.
Zie de uitslagen ook op nl.mylaps.com.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.