De Utrechtse singelloop stond vandaag in het teken van het Nederlands kampioenschap. Onder de 10000 deelnemers zo'n 500 wedstrijdatleten die streden om de podiumplaatsen in diverse categorieën. Op de tien kilometer liepen de zes BB lopers mee.
Dit resulteerde bij de mannen voor alle deelnemers in uiteenlopende resultaten. Arne Mulder die de afgelopen anderhalve week rustiger aan deed vanwege een geïrriteerde knie kon de race uitlopen zonder klachten maar mistte trainingsritme. "Mijn doelstelling om onder de 32 minuten te lopen heb ik na een paar kilometer losgelaten, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben om een kampioenschap mee te maken." Arne finishte na 32'59". Eric Slomp verbeterde zijn pr weer met 36 tellen tot 34'10" Het ging super in een nagenoeg vlakke race. De laatste kilometers was wel flink afzien, maar ik heb weer een stapje vooruit gemaakt!. Trainingsmaatje Falco Olivier kreeg onderweg last van steken en finishte na 34'38".
 
Arend jan van de Hoek liep bij de masters weer een sterke race en liep naar een fraaie tijd van 37'54". "Ik liep nog geen pr maar de stijgende lijn heb ik weer te pakken en ben super blij met dit resultaat! " Ook Daniel Gouw finshte in 40:34. Edwin Middelveld kwam binnen in 42:37.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.