Marathon van Zwolle
Er is al veel over gezegd en gesproken, maar aankomend weekend is het dan zover: 'De eerste marathon in Zwolle'. Een loopfestijn met meer dan 1000 deelnemers aan de start van allerlei pluimage! Er kan individueel een prestatie worden geleverd, maar er kan ook worden meegedaan in teams. De start in zondag om 10.30 in het Ijsseldelta stadion.

Na weken van training starten namens de BB-lopers zondag Borre de Gier, Maarten Vos, Marijn de Keizer, Peter Ligthart en Marten Bolt op de individuele wedstrijd! Peter zal  als Pacer in strak 3:30 finishen. Juda Vecht zal als vierde loper starten bij de Quattro Teams en een 1/4de afleggen.
De start van het parcours is in het PEC Zwolle Stadion, dat aan de Ceintuurbaan ligt. Via Kampen en over de Zalkerdijk koemen we uiteindelijke weer naar Zwolle. Via de nieuwe fiets- en spoorburg De Hanzeboog over de IJssel loop je langs het Engelse Werk richting het Archenaultplantsoen de Vechtdalroute via De Bierton richting de Van Karnebeekstraat.
De Wilheminasingel met haar Sassenpoort en het authentieke Kerkbrugje mogen niet ontbreken op de route op weg richting de Philosofenallee. Tot slot om via de Vondelkade richting de Vondeltunnel naar de finish in het PEC Zwolle stadion te lopen.
Bekijk het parcours online: http://marathonzwolle.nl/parcours/
 
 
Marathon Berlijn
Met ruim 40.000 deelnemers aan de start en de 39ste editie is de Marathon van Berlijn van een heel ander kaliber. Onder de Branderburger Tor zullen we vele topatleten starten en zal onder startnummer 18424 namens de BB lopers Rutger Lusseveld zijn debuut maken op dit onderdeel.
Jacqueline Dijkstra gaat na New York hier haar tweede marathon lopen.
Het parcours loopt langs alle mooi plekken in de stad om uiteindelijk over de Unter der Linden onder de Brandenburger Tor weer te finishen!
Linkje naar het parcours.
Alle marathonlopers: 'Succes! '
 
 
Singelloop Utrecht
Zondag 30 september 2012 vindt alweer de 62e editie van de ABN AMRO Singelloop Utrecht plaats. Het parcours voert de deelnemers gedurende 10 km langs de mooiste plekjes van de stad. De start is op de Maliesingel, en de finish op de Maliebaan. De ABN AMRO Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland. In 1925 werd de loop voor het eerst georganiseerd. Toen waren er slechts 37 deelnemers, maar inmiddels is het deelnemersveld gegroeid tot enkele duizenden enthousiaste hardlopers.Sinds 26 september 2010 staat de Singelloop Utrecht in de boeken als de snelste 10 km wegwedstrijd ter wereld. De Keniaan Leonard Komon schreef toen een nieuw wereldrecord op zijn naam met zijn eindtijd van 26:44 minuten. De Atletiekunie heeft de Singelloop Utrecht aangewezen om het Nederlands Kampioenschap 10 km op de weg te organiseren. Dit betekent dat een groot deel van de Nederlandse toplopers en toploopsters aan de start zullen staan! Waaronder een flink aantal BB Lopers : Arne Mulder, Falco Olivier, Erik Slomp, Arend Jan van de Hoek, Edwin Middelveld en Daniel Gouw. Tevens is het het officeus nederlands kampioenschap voor club teams, waarbij de tijden van de 3 snelste lopers mee zullen tellen. Wellicht dat hier nog een mooie klassering voor de BB-Lopers mogelijk is.

Linkje naar Parcours & Linkje naar deelnemerslijst NK


Posbankloop Velp
In Velp wordt voor de 17de keer de Posbankloop georganiseerd. Vanaf Velp loopt het parcours naar de Posbank (90m), richting de Tafelberg (103m) en het hoogste punt de Zijpenberg (106m). Na een spectaculaire afdaling wacht nog de beklimming van de Emmapiramide (80m). Via het dorpje Roozendaal loopt het parcours weer terug naar Velp.
Op de 15km start BB loper Retse van der Berg.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.