Voor de tiende keer organiseerde AV de Gemzen uit Heerde de stadsloop van Hattem.
De lopers konden kiezen uit 5, 10 of 21.1 km. Voor enkele BBlopers stond deze wedstrijd in het teken van een laatste test voor de NK 10km in Utrecht op zondag 30 september of de Zwolle marathon eveneens op zondag 30 september.
 
5km
Bij de mannen liep Mark Hakbijl mee en finishte na 17'54". "De tijd viel me tegen en had verwacht sneller te lopen dan tijdens de Salverda Berkumloop, maar deze tijd was genoeg voor de winst " Zehra Dhede finishte äls vierde na 22'58 op de 5 kilometer, nadat ze tot twee keer toe verkeerd was gelopen. "Het parcours was niet overal goed afgezet en dat was jammer , desondanks was het voor mij dan nog een redelijke tijd." Bij de mannen liep Marten Bolt mee en liep zijn laatste testwedstrijd voor de marathon van Zwolle en finishte na 20'40" .Edwin Middelveld finishte na 21'15"
 
10km
Op de tien kilometer hielpen de BB lopers elkaar doordat er voor elkaar het nodige haaswerk werd verricht.
Dit resulteerde bij de mannen in een tweede plaats voor Arne Mulder die na 32'35" de chrono liet stoppen. Winnaar werd  Gert-Jan Wassink die finishte na 31'30"  Na afloop vertelde Arne " De eerste kilometers liep ik samen met trainingsmaatje Henk Smalbrugge die in de eerste 3,5  kilometer zorgde voor een mooi strak tempo. Daarna moest ik het alleen doen en heb lekker geconcentreerd doorgelopen. Falco Olivier maakte het podium compleet en finishte in een nieuw PR na 33'40". Bij mij ging het ook lekker. Erik Slomp verrichtte net als Henk prima haaswerk . De tweede vijf km ging 20 tellen sneller dan de eerste vijf kilometer. De laatste kilometers was wel flink afzien, maar we zijn op de goede weg. Dit was een mooie generale voor de NK 10 km in Utrecht op zondag 30 september. Henk en Erik Slomp liepen de wedstrijd rustig uit en finishten na 34'24" en Erik Slomp na 36'05" .Daniel Gouw hield zijn hoofd koel en liep gedegen naar een mooie 40'16". Ik had gehoopt onder de 40 te lopen maar dat moet dan maar in Utrecht. Marcel de Ruiter bleef een seconde steken boven de  41minuten grens.
 
1/2e marathon
Op de halve marathon liepen oa Maarten Vos en Peter Ligthart mee.
Peter Ligthart verbeterde zijn PR op het niet supersnelle parcours met een minuut tot 1uur 23 minuten en15 seconden."De eerste ronde heb ik mijn cadans proberen te vinden rond de 4:00 per KM, om dat vervolgens in de tweede ronde vast te houden. De derde ronde heb ik versneld naar 3:50/3:52 per KM. Het is duidelijk merkbaar dat de inhoud door de marathon training meer dan OK is. Het ging vandaag erg makkelijk en er had wellicht een 1:22 ingezeten, maar hier was ik natuurlijk al erg blij mee." Maarten Vos die ook de marathon van Zwolle gaat lopen liep de halve in een keurige 1:34'45".
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.