Zwolle, zaterdag 1 september 2012. De laatste vakantiegangers zijn nu zo'n beetje wel weer terug en de hardloopkalender stroomt al weer flink vol. Vandaag waren verschillende BB-lopers bij meerder wedstrijden actief en er werden weer flink wat podiumplaatsen behaald.
 
Ketelhavenloop Dronten
Falco Olivier op weg naar een derde stekFalco Olivier op weg naar een derde stekHier kwamen vijf BB-lopers aan de start van de 10 kilometer. Achter winnaar Joeri Wolf uit Arnhem kwam Arne Mulder als tweede over de finish in een prima 32:48. Falco Olivier completeerde het podium met een tijd van 34:30. Falco: "Al op voorhand leken de niveauverschillen in de top van het veld aanzienlijk en dus had ik al aan zien komen, dat ik het grootste gedeelte van de wedstrijd alleen zou lopen. Als opbouwwedstrijd verwachtte ik vandaag tussen de 34.30 en de 35.00 te kunnen eindigen. Beiden bleken meer dan te kloppen. Vanaf de start alleen gelopen en uiteindelijk een eindtijd van 34.30 met als bonus een 3e plek op het ereschavot. Voor het moment  een tijd om tevreden mee te zijn. (Vanaf nu elke week 30 seconden sneller :p en dan zitten we goed voor Utrecht, als je ergens heel hard in blijft geloven/hopen komt het toch uit...)
Erik Slomp zat kort hierachter met 35:17. Erik had lekker gelopen en toonde zich tevreden: "Half minuutje bobven mij PR en tweede tijd ooit." Janoah Bovenhuis liep een mooie 36:15. Marten Bolt bouwt op voor de Marathon van Zwolle na enig blessureleed en kwam binnen op 43:16. "Slechtste tijd ever ben er enorm blij mee", aldus Marten.
 
Hier een filmpje van de loop met oa Arne en Falco.
 
Heideloop Ermelo
Twee BB-lopers kwamen hier in totaal 3 keer aan de start, want Mark Hakbijl liep zowel de 5k als de 10k. "Vandaag in Ermelo de 5 en de 10 km gelopen. De vijf  voluit en constant gelopen in 17:27 (3e plaats), wat op dit zware parcours heel behoorlijk is. Je moet er af en toe behoorlijk slalommen en over modderplassen heen springen, dus dat kost wel wat kracht. Daarna redelijk ontspannend de 10 gelopen, gewoon omdat het kan, in een tijd van 38:18." Peter Gils liep een prima wedstrid in RuinerwoldPeter Gils liep een prima wedstrid in Ruinerwold
Arendjan van de Hoek maakte zijn come back op de 5 kilometer en finishte in een prima 18:36, ook goed voor een derde plaats in zijn leeftijdscategorie.
Daniël Gouw liep de 10k in 40:40. "‎De eerste 10k sinds een jaar is een feit. Geen vlak parcours in Ermelo, soms net een cross, compleet met blubber en scherpe bochten. De eerste vijf kilometer ging vanzelf, daarna was het toch wel even werken. Slotkilometer van 3.47min. Moet echt weer even opnieuw leren indelen na alle 5k wedstrijden. Maar ik ben tevreden en het begin is er."
 
Dijkhuizenrun Ruinerwold
Peter Gils had de loopschoenen meegenomen naar Drenthe. Hij finishte de 5k in een prima 19:05. "Net als menig ander ook maar weer eens een wedstrijdje gelopen. (Halve van Zwolle was de laatste ) Dus nu de 5 km tijdens de Dijkhuizen Run In 19.05. Gevoel is goed en de snelheid kan omhoog. Dochter Iris 3e op de 1000 meter. Al met al tevreden "
 
 Foto 's staan op Facebook.
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.