Zwolle, 18 augustus 2012. Na een periode van betrekkelijke rust in de zomervakantie maken we weer een start voor de tweede helft van seizoen. Op drie verschillende fronten stonden vandaag BB-lopers aan de start bij wedstrijden in de regio. De temperatuur liep 's avonds op tot ruim boven de 30 graden, wat de tijden natuurlijk wel beïnvloed heeft.
 
Falco en Erik lopen sterke 5k in Goor
Hank SmalbruggeBij de Hof van Twente loop (tijdens Ronde van Goor) liepen Erik Slomp en Falco Olivier de 5 kilometer.  Het deelnemersveld was sterk met Gert-Jan Wassink als absolute topper en flink wat andere sneller lopers. Falco kwam uit op een tijd van 17:06 Falco: "Met 34 graden op de klok, was dat mijn warmste 5km ooit :)
Rustig gestart en daarna ronde voor ronde kijken hoe het blijft gaan en elke ronde lekker onder de koude douche door die door de organisatie was geregeld. Gewoon lekker gelopen, niet op km tijden gelet. Eindtijd kwam uit op 17.06. Aan mijn positie in het veld te zien blijkbaar ok prestatie."  Daarachter finishte Erik in 17:36. " Rustig begonnen zelf in 3:25, 2e km ging ook nog wel, maar km 3 en 4 gingen in 3:40, het voelde niet echt super zwaar maar harder wilde ook echt niet. Laatste 400 m versneld en ging nog weer in 3:21. Mijnt tijd van ca  17:36, viel wat tegen, maar gezien de hitte, en het feit dat het de eerste  trainingsweek pas is en mijn  positie in het veld ben ik toch tevreden", aldus Erik.
 
Podiumplaats voor Henk Smalbrugge in Apeldoorn
Bij de Runnersworldloop in Apeldoorn kwamen Janoah Bovenhuis en Henk Smalbrugge namens de BB-lopers uit. Janoah werd vierde op de 5k in 18:08. Henk Smalbrugge komt ook met een prima conditie de zomer uit, want hij werd in de hitte tweede senior en derde overall in een prima 34:26.
 
Arne Mulder wint  in Hollandscheveld
Arne krijgt de bloemen na winst in de Singelloop HollandscheveldDe Singelloop in Hollandscheveld werd een prooi voor Arne Mulder. Hij won de 10k wedstrijd in 34:10. Helemaal vanzelf ging het niet.
"Ik had twee weken rustperiode en een week verkoudheid achter de rug en wist niet goed wat ik van mezelf kon verwachten, zeker niet met deze hitte. Bij aankomst voelde ik me wel goed en het kon me niet veel schelen dat het zo warm was. Mijn W-up ging lekker en ik had zin om mezelf te testen.
Ik startte ongeveer in mijn normale wedstrijdtempo, zonder enige moeite. Ik lag meteen op kop en 1e km in 3.11, 2e km in 3.12. Dat voelde ontspannen en vervolgens kreeg ik zeer plotseling een klap door de hitte. Gevolg was dat ik instortte en ik werd ingehaald door Merwin Dollison. Mijn horloge begaf het op datzelfde moment en ik liep puur op gevoel en dat was alles behalve een goed gevoel. Ik had een ronde (2.5km) nodig om mezelf te herpakken en op 5km lag ik ongeveer 100m achter. Op ongeveer 6km haalde ik Merwin in en ik finishte als eerste in 34:10.
Al met al ben ik zeer tevreden hoe het is gegaan, een mooie test!"
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.