Onder ideale omstandigheden werd de Wiezoloop in het centrum van Wierden georganiseerd. De organisatie had kosten noch moeite gespaard om een sterk deelnemersveld aan te start te krijgen. Internationale deelname uit Kenia, nationale toppers en regionale toppers, waaronder een aantal BB-lopers stonden aan de start. De eerste zeven plaatsen werden opgeëist door Kenianen. De winnaar had Alfred Chiprop had 28'48" nodig.
 
Wiezoloop met Arne MulderArne Mulder werd in het sterk bezette veld 11e en finishte als vierde Nederlander na 32'14" en verbeterde zijn pr met 17 seconden. Direct na afloop vertelde Arne: " Geweldig om zo'n race te lopen. De eerste kilometer ging in 2'58", dit was nodig anders had ik alleen gelopen. De laatste ronde was het voor mij constant versnellen en ik had nog veel over. Jammer dat ik net niet onder de 32 minuten liep. Een jaar geleden liep ik rond deze tijd nog 36'30". Nu eerst vakantie en andere leuke dingen doen!"

Henk Smalbrugge loopt 33-er.
Meest opvallende prestatie van de BB lopers was van Henk Smalbrugge die voor het eerst onder de 34 minuten liep en scherpte zijn beste tijd van 2011 aan met 40 seconden tot 33'27" "Het zat erin en de afgelopen weken gingen de trainingen ook steeds makkelijker, dan is het mooi dat je vlak voor de zomervakantie een dik pr hebt gelopen."

Ook PR voor Falco,  Erik en Mark
Falco Olivier liep net geen PR en finishte 3 seconden boven de 34 minuten. "Een mooie tijd om de rustperiode in te gaan." Erik Slomp snelde naar 34'45 en verbeterde zijn pr met ruim 40 tellen en kon na afloop zijn geluk na afloop niet op. "Het voelt goed om onder de 35 te lopen." Mark Hakbijl die op alle afstanden van 15km tot de marathons al pr's liep zag nu zijn inspanningen beloond met een pr op de 10km . Mark verbeterde zich met 22 seconden tot 35'18". Zijn oude record dateerde van oktober 2011.

En Retse onder de 40 minuten
Borre de Gier liep een goed opgebouwde race naar een 38'28". Nieuwkomer Retze van de Berg die vorige week zijn pr met 3 minuten aanscherpte tot 40'08" snoepte er nu weer 12 seconden af, en finishte voor het eerst onder 40 minuten na 39'54."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.