Tussen de 160 deelnemers aan de Brinklopen in Diever stonden 4 BB-lopers aan de start voor de altijd lastige 5 km. Tijdens het inlopen leek het nog broeierig weer te zijn maar toen het startschot werd gelost viel dat behoorlijk mee en dat was te merken aan de resultaten. 

Borre de GierBorre de GierVoor Peter Ligthart en Borre was het hun 4e 5km in 4 weken en voor beiden bleek het dat 4 keer scheepsrecht is. Van de BB-lopers finishte Borre de Gier in 17.59 en hopen voor hem dat de uitslagverwerker er geen 18.00 van maakt. Borre was erg blij: “De vorige 3 wedstrijden lukte het elke keer niet in de buurt van mijn PR te komen. Vandaag had ik de juiste focus, zat het weer mee en dus verbetering van mijn PR met 15 sec.” Arend Jan van de Hoek klokte 18.16 en verbaasde ons allen en vooral zichzelf omdat hij wegging op tijd onder de 20 min. Na lange blessureperiode had hij al moeite de 1km tempo’s vol te houden tijdens de trainingen maar zo zie je maar dat een wedstrijdje bijzondere krachten naar boven kan halen. Diepe buiging dus!

Peter Ligthart liep met 18.21 zo’n 8 seconden van zijn pr af en was erg blij dat hij nu de hele 5 km kon doortrekken in tegenstelling tot de vorige 5 kms. Hij heeft er al een succesvol jaar opzitten met een PR op 10 EM, halve en hele marathon. Een pr op de 10 km kan nog volgen.

Ook Sjoerd van Westerop verbeterde zijn PR met 28 sec en finishte ook ruim onder de 19 min in 18.44. Sjoerd: “Na een vlotte start kon ik het tempo goed vasthouden en zag niet heel ver voor me nog paar clubgenoten die ik in het vizier heb kunnen houden. Ben erg blij met mijn PR”.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.