Retse vd Berg loopt sterk PR in de LutteRetse vd Berg loopt sterk PR in de LutteDe Lutte, 15 juli 2012. De Dorpsloop in de Lutte werd dit jaar voor de 29e keer georganiseerd door de plaatselijke Loopgroep. Goede omstandigheden, het was met name droog, wat wel iets wil zeggen deze week. Namens de BB-lopers stond hier Retse van der Berg aan de start.

Na een succesvolle BB-clinic voor de halve marathon van Zwolle is Retse dit jaar lid geworden van de BB-lopers. Deze 10-kilometer wedstrijd was een eerste test na die Halve. Retse raffelde meteen meer dan 3 minuten van zijn PR (43:30) af en finishte in 40:08.

"Het ging echt lekker gisteren, als ik de race iets beter had verdeeld had ik de tijd misschien wel onder de 40 geparkeerd. In eerste instantie ging ik weg op tijd van 41:00, dat was ook mijn doel.
De eerste twee van de vier rondjes gingen in 20:29. Maar aan het eind van de derde ronde had ik al wel door dat er meer in zat, dus ben ik nog gaan versnellen. Als ik dit in de derde ronde al had gedaan dan was ik misschien onder de 40 geëindigd, maar voor nu supertevreden en een dikke PR. Een kleine minuut onder mijn streeftijd. Mijn laatste 10k in april liep ik mijn PR op 43.30 en nu loop ik al 40. Dus een super progressie. Volgende week wilde ik meedoen in Wierden aan de 5K, maar ik denk dat ik weer de 10K ga doen en dan moet we maar eens door de 40-minuten-grens!!"

Complete uitslagen staan hier.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.