Vrijdagavond liep, zoals speaker Henk Borgmeier het noemde, weer een mooi blauw BB-lopers treintje mee tijdens de 18e Banthumloop te Bergentheim. De acht BB-lopers startten in een sterk regionaal bezet veld. Deze keer geen supersnel asfalt maar een bochtig klinkersparcours van 2,5 kilometer door het prachtige centrum van Bergentheim. De 20 haakse bochten waren voor elke loper een uitdaging, menig loper had dan ook na twee ronden het idee of ze in een rollercoaster beland waren. Langs het parcours veel feestende mensen en op bijna elke hoek van het parcours stond een bandje of een dj muziek te maken.
 
Arne Mulder liep een sterke race op het lastige parcoursArne Mulder liep een sterke race op het lastige parcoursMeest opvallende prestatie kwam van de net 22-jarige Arne Mulder. "In het begin ging het heel gemakkelijk, maar in de tweede ronde zakte het tempo en heb ik de kop genomen om het tempo hoog te houden. Ik wilde proberen onder de 32 minuten te lopen. Uiteindelijk finishte ik op het zeer bochtige parcours in 32'31" op een 5e plaats. Ik werd tweede Nederlander, wat wederom een PR met 17 tellen voor me was."

Falco Olivier liep de eerste ronden ook vlak maar moest in de laatste twee ronden toegeven op zijn schema. " Vanaf de derde ronde was het echt afzien voor me, met al die bochten. Uiteindelijk finishte ik in 34'43". Volgende keer beter." Henk Smalbrugge finishte na 35'26" en Erik Slomp tien tellen later in 35'36". Mark Hakbijl had zich ten doel gesteld 36'00" te lopen en liep lange tijd op dit schema maar moest in de laatste kilometer 35 tellen toegeven op zijn schema.
Marcel de Ruiter finishte na 40'48". "Vooraf had ik mij ten doel gesteld nu eindelijk onder de 40 te lopen, maar helaas is dat niet gelukt. Op een mooi snel asfaltparcours was het zeker gelukt!"

Tweede plaats voor Berthold Berger achter Tonnie StoutenTweede plaats voor Berthold Berger achter Tonnie StoutenBij de masters liepen Berthold Berger (masters 40+ ) en Juda Vecht (masters 50+) mee. Berthold finishte in een sterk bevochten race na 34'16" op een tweede plaats bij de masters. Juda finishte na 41'53". 'Dit was geen parcours voor mij, al die bochten, er leek geen eind aan te komen. Doe mij maar een mooi snel asfaltparcours, maar de sfeer en een sterk bezette wedstrijd maakten het allemaal weer goed."

Veel mooie foto's, gemaakt door Nardie Mulder, hier en hier.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.