Start van de 10k bij de Munnikenslagloop met oa Hans Lindeboom en Henry VisscherStart van de 10k bij de Munnikenslagloop met oa Hans Lindeboom en Henry VisscherRouveen, 20 juni 20012. Onder wat voor hardlopers al gauw wat  broeierige omstandigheden zijn, maar het publiek beleeft als een mooie zomeravond werd in Rouveen voor de 29e keer de Munnikenslagloop gelopen. 

Een achttal BB-lopers verscheen aan de start van deze door av De Sprinter in Meppel prima georganiseerde wedstrijd. Het parcours dat vorig jaar iets te kort was, werd nu weer precies over 5 en 10 kilometer uitgezet.

10 kilometer met podiumplaats Hans Lindeboom
Op de 10 kilometer kwamen de erkende kannonnen Hans Lindeboom en Henry Visscher aan de start. Henry liep een prima race en benaderde zijn PR op de 10k tot op 7seconden om uiteindelijk als zevende te finishen in een prima 35:14. Hans Lindeboom, ge-support door zijn aanstaande bruid, kon ook terugzien op een geslaagd optreden met een derde plaats, in 33:58. "Gek genoeg mijn beste 10 kilometer van het jaar gelopen tot nu toe!  Dat geeft de burger moed!  Waar de rest veel verval had, liep ik in een mooie opgebouwde race naar de 3e plek," aldus een tevreden Hans.
 
5 kilometer: Timmerman bevestigt vorm
De 5 kilometer is soms een tricky afstand, het moet hard, maar als je vol wegknalt na het startschot moet  vaak de tol betaald worden in de laatste kilometers. Margje Timmerman had daar geen last van en liep een sterke race waarmee ze een mooie derde plaats behaalde in 20:59,een tijd die haar persoonlijk record tot op enkele tellen benaderde.

Bij de heren was Borre de Gier de snelste BB-er, 18:31, met in zijn slipstream Peter Ligthart, 18:37. Daniël Gouw was niet tevreden over zijn race : De eerste kilometer vertrok ik veel te enthousiast, 3.34min/k. na drie en halve kilometer ongeveer 15 seconden stil gestaan met last aan mijn kuit. Uiteindelijk 19.28 gelopen. Beetje jammer!!"  Marten Bolt kwam na een bliksemstart uit op 19:32. Bertrand Maas zette een hoopgevende 21:50 op de klok.
Uitslagen op een rij.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.